Barbara Alyn Woods döttrar Emily, Natalie och Alyvia går i hennes fotspår

Barbara Alyn Woods döttrar Emily, Natalie och Alyvia går i hennes fotspår

Natalie, Emily och Alyvia Alyn Lind går i sin mamma Barbara Alyn Woods fotspår. Alla tre är skådespelare och har landat stora roller genom åren. Här är systrarna idag!
Ögonblicken från Gossip Girl vi minns
1:39

Efter reklamen: Ögonblicken från Gossip Girl vi minns

(1:39)

Slå på ljud

Den som har dykt in i den nya versionen av Gossip girl som nyligen landat på HBO Max har gjort sig bekant med Emily Alyn Lind, 19. Hon spelar Audrey, som är bästis med en av seriens huvudpersoner, Julien, och ihop med Aki.

Emily som Audrey i nya Gossip girl, här ihop med Evan Mock som i serien spelar hennes pojkvän Aki.

Emily som Audrey i nya Gossip girl, här ihop med Evan Mock som i serien spelar hennes pojkvän Aki.

Emily gjorde sin filmdebut redan 2008 i The secret life of bees, och efter det har vi sett henne i flera produktioner. Och att hon hamnade i skådisbranschen är ingen slump, hon är inte ensam i sin familj att ägna sig åt yrket.

Hon är dotter till skådespelaren Barbara Alyn Woods, som i sin tur är mamma till hela tre döttrar som alla gått i hennes fotspår. Och pappan i familjen, John Lind, är producent.

Systrarna Natalie, Emily och Alyvia

Emily är mellansyster. Hennes äldre syster heter Natalie Alyn Lind, 22, och hennes yngre syster heter Alyvia Alyn Lind, 14.

– Vi föddes in i det. När jag föddes gjorde mamma tv-serieversionen av Älskling, jag krympte barnen. När Emily föddes spelade hon in en film. Och när Alyvia föddes gjorde hon One tree hill, har Natalie Alyn Lind förklarat i en intervju med Glamour.

Barbara alyn woods med döttrarna emily, alyvia och natalie

Barbara med sina döttrar på röda mattan för snart tio år sedan.

Natalie och Emily på premiären av nya Gossip girl.

Natalie och Emily på premiären av nya Gossip girl.

Natalie Alyn Lind är äldst i syskonskaran.

Natalie Alyn Lind är äldst i syskonskaran.

Natalie har precis som sin mamma synts i tv-serien One tree hill, när hon bara var barnet. Efter det har vi främst kunnat se henne i serieproduktioner, som Gotham, The Goldbergs och Marvel-serien The gifted.

– Många skådespelare behöver reda ut saker på egen hand under sina karriärer, men när jag har en fråga vänder jag mig till mina systrar eller mamma och pappa, vi njuter av att kunna relatera till samma saker. Det är faktiskt fantastiskt, säger Natalie vidare i intervjun.

Yngsta systerns relation med Dolly Parton

Den yngsta systern Alyvia Alyn Lind syns just nu som Lexy Cross i Chucky, tv-serieversionen av filmerna med samma namn. Hon har också porträtterat en ung Dolly Parton i filmerna Dolly Parton's coat of many colors och Dolly Parton's christmas of many colors. Något som gjort att den 14-åriga Alyvia har blivit god vän med Dolly Parton, 75. Det var Dolly själv som ringde upp henne för att meddela att hon landat rollen som unga Dolly, för att Dolly själv blev så överväldigad över Alyvias insats under provspelningen.

Barbara Alyn Woods med sin yngsta dotter Alyvia Alyn Lind.

Barbara Alyn Woods med sin yngsta dotter Alyvia Alyn Lind.

Dolly Parton och Alyvia har träffats flera gånger, och för fem år sedan sjöng de en duett ihop.

Barbara Alyn Woods om döttrarnas framgång

Att alla Barbaras döttrar valt att ägna sig åt samma yrke som hon är ingenting som hon pushat dem till att göra.

– Det var oundvikligt i deras fall, tror jag, eftersom både John och jag är i branschen, men de lyckades och älskar det. Och för det får jag så mycket tillfredställelse och stolthet. De är så kloka och beter sig så bra mot alla under inspelningarna. Det gör mig mer stolt än något annat, säger hon till Glamour.

Annan kul kuriosa om systrarna: ja, efternamnet Lind är svenskt. Deras farmor och farfar är från Asphult, som ligger utanför Kristianstad.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Nya Gossip girl: Så gamla är skådespelarna som spelar tonåringar
Så får du halva priset på HBO Max – för resten av livet
6 seriepar som gick från fiender till kärlekspar