De bästa svenska filmerna på Netflix

Bästa svenska filmerna på Netflix: 12 filmer med högst betyg

Vi har plockat fram 12 svenska guldkorn på Netflix! Här är de bästa svenska filmerna med högst betyg – från Ego till Tusenbröder. Låt filmkvällen börja!
Nytt innehåll från Netflix att hålla koll på i maj
1:41

Efter reklamen: Nytt innehåll från Netflix att hålla koll på i maj

(1:41)

Slå på ljud

Netflix har en hel uppsjö av filmer. Men ofta hamnar de svenska guldkornen lite i skymundan. Faktum är att Sverige har gjort en hel del bra filmer som ploppat upp på Netflix genom åren.

Här har vi letat fram de 12 bästa filmerna just nu! Gemensamt är att de alla har högst betyg enligt ratingsajten IMDb och går att streama på Netflix.

Luta dig tillbaka och njut av svenska klassiker och nya favoriter!

Bästa svenska filmerna på Netflix

En man som heter Ove (7.7 i betyg)

En man som heter Ove film

Rolf Lassgård och Bahar Pars i En Man Som Heter Ove.

Ove plågar bostadsrättsföreningen i villakvarteret med sitt strikta uppförande. Men när några nya grannar flyttar in byggs en sann vänskap. Om du inte har sett filmen om Ove ännu - gör det!

Så som i himmelen (7.5 i betyg)

Den framgångsrika dirigenten Daniel Daréus, återvänder till sin hemby för att dra sig tillbaka på grund av sjukdom. Han blandas in i kyrkokören och blir plötsligt kantor. Något som inte alla i byn är förtjusta i. Så som i himmelen är både Oscarsnominerad och har fått en musikal uppförd efter sig.

Patrik 1,5 (6.9 i betyg)

Ett homosexuellt par (Gustaf Skarsgård och Torkel Petersson) tror att de har adopterat en liten pojke på 1,5 år. Istället visar det sig vara Patrik, 15 år, som både är rebellisk och homofobisk.

Kyss mig (6.8 i betyg)

På Mias pappas förlovningsfest träffar hon sin blivande styvsyster för första gången. Det säger klick och Mia blir genast förälskad.

Tårtgeneralen (6.8 i betyg)

Tårtgeneralen

Mikael Persbrandt under inspelningen av Tårtgeneralen.

Den välkända duon Fredrik Wikingsson och Filip Hammar står bakom denna roliga, och något udda skildring av mångsysslaren Hasse som tänker sätta ”Sveriges tråkigaste stad” på världskartan genom att göra världens längsta smörgåstårta.

Tusenbröder - Återkomsten (6.8 i betyg)

Ola Rapace och Anja Lundqvist i Tusenbröder - Återkomsten.

Filmen Tusenbröder - Återkomsten utgör fortsättning och avslutning på tv-serien Tusenbröder. Hoffa (Ola Rapace) flyter i land i Estland efter att hans stulna flyktbåt har exploderat. Han försöker börja ett nytt liv där, men längtan efter familjen i Sverige blir för stor.

Tomten är far till alla barnen (6.8 i betyg)

Sara bjuder in sina exmakar och deras familjer till julfirandet. Men alla hemligheter och underliggande konflikter får julfirandet att spåra ut fullständigt.

Cornelis (6.3 i betyg)

Den här dokumentära filmen skildrar musikern Cornelis Vreeswijks intensiva liv både på scen och bakom kulisserna. Filmen skildrar Cornelis stora begåvning samtidigt som vi får en inblick i hans destruktiva liv.

Hundraettåringen som smet från notan och försvann (6.3 i betyg)

Denna film från 2016 med Robert Gustafsson i huvudrollen är en fortsättning på Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann från 2013.

Filmen fortsätter där den förra slutade. Efter ett år på Bali så har Allan Karlsson hunnit fylla 101 år och börjat bli rejält rastlös av sitt liv i lyx.

Ego (6.2 i betyg)

Sebastian är en ytlig partyprisse som en blöt kväll råkar ut för en olycka som gör honom blind. Hans föräldrar anlitar en assistent, Mia, som till en början bara gör den deprimerade Sebastian irriterad. Men snart växer sig arbetsrelationen till någonting helt annat.

Den blomstertid nu kommer (6.1 i betyg)

Svenska katastroffilmen Den blomstertid nu kommer.

Sverige är under attack av en okänd fiende och mitt i kaoset försöker Alex återförenas med sin flickvän. Filmen hade premiär på midsommarafton 2018 och är en av få svenska thrillerlikanande katastroffilmer.

Bubblare!

Upp i det blå (7.9 i betyg)

Upp i det blå

Kritikerrosade barnfilmen Upp i det blå.

Denna barnfilm har fått högre betyg än alla de föregående filmerna och måste såklart petas in i listan!

Filmen handlar om en liten tjej som av misstag hamnar på en återvinningsstation. Där träffar hon ett gäng lustiga typer, men allt blir intressant när hon inser att de i hemlighet bygger ett rymdskepp! Med andra ord, räddningen vid nästa barnpassning stavas: Upp i det blå!

Foto: TT Källa: Netflixguiden.se, IMDb, Netflix.com

Relaterade artiklar
Bäst betyg på Netflix: 11 filmer du måste se
De enda filmerna och serierna du behöver se i maj 2021
Här är alla nya serier och filmer på Netflix i maj