Beyoncé släpper dokumentär på Netflix – och trailern är redan här

Den 17 april kan du se dokumentären Homecoming på Netflix!

Queen B:s spelning Homecoming på musikfestivalen Coachella förra året blev en riktig snackis. Konserten streamades också live och kunde ses av miljontals fans världen över, som unisont hyllade hennes framträdande.

Men framträdandet var inte bara en massiv händelse för fansen, den var också av stor politisk betydelse för Beyoncé själv. Artisten var nämligen festivalens första kvinnliga afroamerikanska huvudakt under hela dess 20-åriga historia.

Nu släpps konserten som musikdokumentär på Netflix. I ett nytt pressmeddelande uppger streamingtjänsten att dokumentären Homecoming: A Film By Beyoncé har premiär den 17 april, alltså redan i nästa vecka:

”Homecoming är en närgången skildring av Beyoncés historiska framträdande på 2018 års Coachella som hyllade Amerikas traditionellt ansedda svarta högskolor och universitet. Homecoming visar den känslosamma resan från kreativt koncept till kulturell rörelse där naturligt filmmaterial varvas med intervjuer som beskriver förberedelserna och det starka syftet bakom hennes vision”, skriver Netflix om dokumentären.

Homecoming: A Film By Beyoncé – se trailern:

Läs mer:

Tim ”Avicii” Berglings sista låtar släpps på nytt album

56 artister tar ton för #metoo i ny musikvideo

Lista: Här är kvinnorna som är mest spelade på Spotify

Missy Elliot första kvinnliga rapparen i Songwriters Hall of Fame

Nu blir Britney Spears musik till en feministisk humormusikal