Beyoncé på premiären av Lejonkungen

Beyoncé släpper nytt album – en hyllning till Lejonkungen

Snart äntrar Lejonkungen bioduken, och karaktären Nala spelas av ingen mindre än Beyoncé. Som en hyllning till filmen har världsstjärnan nu valt att kurera ett album. The lion king: The gift – som släpps redan om ett par dagar.

Om mindre än en vecka är det dags för nyinspelningen av Disneys klassiker Lejonkungen att ha premiär i Sverige. På filmduken hörs bland andra Beyoncé Knowles-Carter som Nala, rapparen Donald Glover (Childish Gambino) som Simba och komikern Seth Rogen som Pumbaa – och förväntningarna är skyhöga.

Nu avslöjar Beyoncé dessutom att hon i samband med filmpremiären kommer att släppa ett album på temat Lejonkungen. Plattan, som världsartisten producerat och kurerat själv, heter The lion king: The gift och är tänkt som en hyllning till den ikoniska filmen och en kärleksförklaring till kontinenten Afrika.

Beyoncés senaste album – The lion king: The gift

The lion king: The gift kommer att släppas två dagar efter att Lejonkungen har haft premiär på svenska biografer – närmare bestämt den 19 juli. Samma datum som filmen äntrar bioduken i USA.

”Jag ville göra något mer än att bara samla ihop ett par låtar inspirerade av filmen. Den här plattan är en blandning av genrer och samarbeten och är betydligt mer än bara ett ljud. Den är influerad av allt från R&B och hiphop till afrobeat”, sa Beyoncé i ett pressmeddelande i samband med att nyheten om albumet släpptes.

Redan nu finns den första singeln från projektet ute på diverse streamingtjänster, däribland Spotify. Låten heter Spirit och är skriven av Ilya Salmanzadeh, Timothy McKenzie och Beyoncé, samt producerad av Ilya Salmanzadeh, Beyoncé och Labrinth.

Spirit finns även med på Lejonkungens officiella soundtrack, och kommer att höras under en viktig scen med Beyoncés karaktär Nala i filmen.

Lyssna på Spirit med Beyoncé här:

Foto: TT

Läs mer:

ASOS släpper kollektion med Disney inför premiären av Lejonkungen

Lejonkungen får en svensk version: Här är de svenska rösterna i nya filmen

Beyoncé och Blue Ivy gör succé i outfits inspirerade av Lejonkungen

Efter Lejonkungen – nu gör Disney en efterlängtad spelfilm om Snövit