beyonce

Beyoncés nya visuella album är en modern Lejonkungen

Snart släpper Beyoncé ett nytt visuellt album – och det ser som vanligt ut att vara något alldeles extra. Black is King är en historia om nutid och dåtid, inspirerad av Lejonkungen. Se trailern här!

Beyoncés nya storsatsning kommer extra passande i samband med Black Lives Matter-rörelsens frammarsch, men albumet har varit under arbete i ett helt år.

Black is King är en film både skriven och regisserad av Beyoncé själv, baserad på musiken från hennes album The Lion King: The gift – hennes alternativa soundtrack till Lejonkungen-filmen från 2019, där Beyoncé gav röst åt Nala.

Det här handlar Beyoncés Black is King om

Black is King är alltså inspirerad av berättelsen i Lejonkungen och är enligt Beyoncé en hyllning till svart motståndskraft och kultur.

Filmen återger också Lejonkungens lärdomar i modern tappning för unga ”kungar och drottningar” som söker efter sin egen krona, menar stjärnan.

Enligt Variety kommer gästartister som Childish Gambino (som ju ger röst åt Simba i filmen), Kendrick Lamar, Pharrell, Jay-Z och Beyoncés egen dotter Blue Ivy Carter dyka upp i filmen.

Nyligen gav Beyoncé även ut singeln Black Parade, som släpptes inför Juneteenth den 19 juni – minnesdagen för frigivandet av de sista slavarna i USA 1865.

Så (och då) kan du se och höra Beyoncés Black is King

Black is King har premiär 31 juli på Disney+, vilket också sammanfaller väl med årsdagen för premiären av Lejonkungen-filmen. Den nya strömningstjänsten är dock inte beräknad att komma till Sverige förrän den 15 september, enligt uppgifter som kom så sent som förra veckan.

Se trailern till Beyoncés Black is King här:

Foto: TT

Källa: Entertainment Weekly

LÄS MER:

Beyoncé och Blue Ivy gör succé i outfits inspirerade av Lejonkungen

Beyoncé överraskade alla på The Disney Family Singalong

Det här är Black Lives Matter – organisationen för svartas rättigheter