Bianca Ingrosso 2020

Bianca Ingrosso är Årets kvinnliga stjärnskott i entreprenörstävling

Samtidigt som Bianca Ingrosso blev utsedd till Årets kvinnliga stjärnskott inom entreprenörsskap talar hon ut om problematiken kring att vara en ung kvinna i en bransch som domineras av män.
Bianca Ingrosso berättar om bulimi - se klippet från Wahlgrens värld här
Slå på ljud

Nu har Bianca Ingrosso blivit årets vinnare i region Stockholm för EY:s utmärkelse Årets kvinnliga stjärnskott i en stor entreprenörstävling där fler än 400 entreprenörer var nominerade inom just hennes kategori.

Med motiveringen roffade Bianca Ingrosso hem titeln för region Stockholm:

”Årets kvinnliga stjärnskott – Bianca Ingrosso, Bianca Ingrosso AB. Med ett helt nytt sätt att bygga bolag har årets vinnare skapat ett snabbfotat, vägvinnande företag där såväl omsättning som resultat utvecklats i ett rasande tempo. Kombinationen starkt varumärke och stor räckvidd har lagt grunden för framgångarna”, skriver Ey som utnämnde årets vinnare.

Bianca Ingrosso kan bli utsedd till världens främsta entreprenör

Ey fortsätter förklara mer om tävlingen på hemsidan, och efter Bianca Ingrossos utmärkelse har hon nu chansen att bli utsedd till världens främsta entreprenör.

”Samtliga vinnare från Stockholm kommer att ställas mot vinnarna från de övriga fem regionfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholm 2021. Den nationella vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year representerar sedan Sverige i världsfinalen i juni, där entreprenörer från cirka 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.”

Bianca Ingrossos glädje över vinsten

När hon presenterades som vinnare i kategorin blev Bianca Ingrosso minst sagt överlycklig, och rusade runt i lägenheten och vrålade ”åh gud vad sjukt”, vilket hon visade på sin Instagram-story.

Morgonen efter blev hon inbjuden till Nyhetsmorgon i TV4, och där fick hon berätta mer om vinsten, och hon slår fast att hon inte trodde hon skulle vinna eftersom konkurrensen var så stor.

– Egentligen har jag inte brytt mig om att någon ska respektera mig som en affärskvinna, så länge jag vet om mitt värde själv så är jag trygg med det. Men det är ju jävligt coolt för min bransch, säger Bianca Ingrosso och syftar på influencer marketing-branschen. Hon fortsätter:

– För folk har ju aldrig riktigt trott på den, i entreprenörsvärlden. Och nu sitter jag här och har vunnit liksom.

En ung kvinna i en bransch dominerad av män

Bianca Ingrosso menar att hon inte kliver fram som just en entreprenör, och just nu kallar hon sig inte för en affärskvinna. Bianca Ingrosso förklarar att det handlar mycket om att hon inte vågar tro på sig själv.

– Jag tror att det har med samhället att göra. Någonstans kommer jag ifrån, att jag inte vågar tro på sig själv. Och speciellt inte som ung kvinna i en bransch som kanske domineras av män, säger hon och poängterar att just influencer marketing förvisso främst domineras av unga kvinnor.

”Därför vågar man kanske inte skryta så högt om sig själv”

Bianca Ingrosso upplever att det är många som inte tagit influencer marketing-branschen på allvar, eftersom att den just domineras av unga kvinnor.

– Och kanske är det därför man inte vågar skryta så högt om sig själv, för ingen annan kanske tror på en. Men man ska faktiskt våga, och efter igår så känner jag, att jag faktiskt ska våga och på riktigt tro på mig själv och prata om mig själv som just en affärskvinna.

– Jag tror att den nya generationen, är här och vi står upp för oss själva och vågar tror på oss själva mer än vad den äldre generationen gjorde. Och vi tar inte så mycket skit.

Foto: TT

LÄS MER:

Därför valde Bianca att berätta om sin abort i Wahlgrens värld

Därför tar Bianca Ingrosso avstånd från resten av familjen

Benjamin Ingrosso: ”Alla har alltid en uppfattning om mig”