Bianca Ingrosso i Talang 2022

Tv4 Talang

Bianca Ingrosso om nya säsongen av Talang:
”I år kan ni förvänta er en hårdare Bianca”

Hon är inte bara grundaren till ett av Sveriges största sminkimperium, hon är också en av fyra jurymedlemmar i Talang som letar guldkorn över hela Sverige. Baaam har pratat med Bianca Ingrosso inför årets säsongspremiär, där hon bland annat berättar om vilken talang hon själv önskar att hon hade.
Bianca Ingrosso om sitt bristande självförtroende
2:19

Efter reklamen: Bianca Ingrosso om sitt bristande självförtroende

(2:19)

Slå på ljud


Vad innebär talang för dig?


– När du kan förmedla en känsla på scen, som smittar av sig så pass mycket att du får en hel publik att stanna upp. Att underhålla en och samma publik som tycker om olika saker, det är unikt, svårt och det kräver talang, berättar Bianca Ingrosso för Baaam.

Hur är det att bedöma en talang?

– Det är ett enkelt jobb när talangen är något utöver det vanliga. Då är det bara ett otroligt möte, där jag får chansen att berömma någon som förtjänar att höra varenda, fantastiska ord, säger hon och fortsätter:

– Men ibland är det tuffare. Som när en person eller grupp inte nått hela vägen med sitt framträdande och det var vare sig bu eller bä. Eller ett barn som inte riktigt höll måttet.

Vad tittar du på när det kommer till talang?

– Vilka känslor de sänder ut från scenen, men också helhetspaketet. Har du talang och ett artisteri inom dig, brukar underhållningen falla sig naturligt. Då har du fångat mig.

Du har sagt att du tycker det är svårt att säga nej till människor och att ”vara elak”, hur bemöter du situationen när du vet att det kommer blir ett nej från dig?

– Jag gör inte någon en tjänst genom att vara oärlig med mina åsikter. Jag tänker istället att mina ord kanske kan vara en hjälp i rätt riktning. Jag vill däremot alltid avsluta bedömningen med pushande ord, så man inte sårar någon, förklarar Bianca och fortsätter:

– Ibland är det bara inte rätt tid och plats, även om man har en talang. Trots många år i jurystolen är det svårt när man tycker att någon är bra men det landar fel. Det enda man tänker då är ”om några år är du redo, men inte nu”.

Bianca Ingrosso: ”Jag har en otrolig magkänsla och städar som en gud”

Vad säger du om jurygruppen du är med i?

– Åh, det är ett härligt gäng som jag får beblanda mig med. Det fina med oss som grupp, är att vi alltid lyckas landa i samma fråga - är vi underhållna? Den frågan hjälper oss att fatta ett gemensamt beslut.

Vad har du själv för dolda talanger?

– Jag har en otrolig magkänsla, städar som en gud! Haha, och kan nog känna av ett rum bättre än vad andra kan.

Om du fick välja vilken talang du än ville, vad önskar du dig då?

– Jag som är så galet nyfiken av mig önskar att jag kunde läsa andras tankar. Men jag önskar också att jag hade talangen till att faktiskt våga mer. Exempelvis våga sjunga på en scen. Det kräver galet mycket mod och det har jag inte än.

Vad sticker ut med årets säsong av Talang?

– Mötet med fantastiska individer. Man märker att folk har saknat att få dela med sig av sina talanger, berättelser och livshistorier. Talang är också alltid fullt av chockerande ögonblick, skratt, misslyckanden, hehe, och självklart tårar.

– Och i år kan ni nog förvänta er en lite hårdare Bianca än vanligt.

Talang har premiär 14:e januari klockan 20:00 och sänds sedan under våren samma tid.

Relaterade artiklar
18 bilder på Bianca och Pernilla i samma ålder
8 kändisar med dolda talanger – som får oss att tappa hakan (!)
Bianca Ingrosso om vad som står högst upp på priolistan i nya lägenheten