Bianca Ingrosso med en blomkrans

Bianca Ingrosso om uppväxten och bulimin: "Det har varit en tuff resa"

I dag gör Bianca Ingrosso debut som sommarpratare i P1. I sitt program berättar hon bland annat om den långa kampen mot sjukdomen bulimi och hur det har varit att genomleva sina föräldrars högst offentliga skilsmässa.

Läs mer: Här är årets sommarpratare – vi har hela listan för 2018

Bianca Ingrosso, 23, föddes in i en kändisfamilj och strålkastarljuset har alltid funnits där, vare sig hon har velat det eller ej. Mamma Pernilla Wahlgren och pappa Emilio Ingrosso hade en stormig relation som slutade med en skilsmässa 2002 och som blev en följetong i media som svenska folket följde storögt.

Bianca Ingrossos föräldrar, Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso, hade en stormig relation som följdes av media.

Biancas föräldrar Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso när de fortfarande var ett par. Foto: IBL

I sitt sommarprat kommer Bianca att berätta om hur det var att växa upp i ett land där alla hade en åsikt om hennes familj, och där alla visste detaljerna kring föräldrarnas skilsmässa – vare sig det gällde misshandelsanklagelser, otrohetsaffärer eller smutskastningar.

– Det var en så konstig grej för mig att folk hade sin egna åsikt om min familj när jag var liten. Jag kände bara: ”Vadå din åsikt? Det är ju min familj!” Nu vill jag få chansen att säga vad min sanning är.


Vilken är din sanning?

– Jag vill berätta om saker som har hänt och pågått men som folk inte vet om, och jag vill berätta vad som har hänt – enligt mig. Jag tror att jag kan vara en röst för barn som går igenom en skilsmässa och att de kan känna igen sig.

Har du haft en tuff barndom?

– Tuff och tuff… Folk har ju gått igenom värre än vad jag har gjort. Men jag har varit väldigt förvirrad i mig själv och i vem jag var som barn, och jag har verkligen skyllt mycket på mig själv. På så sätt har det varit en tuff resa under min barndom.

Läs mer: Sabina Ddumba: Som svart var jag aldrig den snygga tjejen

Hur var det att skriva ner allt det här inför sommarpratet?

– Det har varit jättetufft. Jag har gråtit varje gång som jag har suttit och skrivit, och jag grät även när jag spelade in det. Men på något sätt lämnade jag det asbra! Alltså, när jag gick därifrån hade jag så mycket positiva känslor och det känns som att jag har haft en ryggsäck som jag verkligen har släppt nu. Jag kan gå vidare.

Vad i programmet är det som har lättat mest?

– Desto mer jag pratar om min bulimi, och desto mer öppen jag är kring den, ju mer lämnar jag den sjukdomen, eller den mobbaren i min hjärna. Så det är något som har lättat, men även att jag får prata om vem jag var som barn, för det är mycket kring hur jag var som… Jag tror bara att man förstår mig mer i dag om man lyssnar på mitt sommarprat.

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på ELLE.