Bianca Ingrossos lugn i rånvågen: ”Bra larm och tre hundar”

Bianca Ingrossos lugn i rånvågen: ”Bra larm och tre hundar”

Polisen varnar för en rånvåg riktad mot välkända personer med dyra ägodelar. Bianca Ingrosso har varit med om ”både det ena och det andra”, men känner sig lugn.
18 bilder på Bianca och Pernilla när de var lika gamla
0:54

Efter reklamen: 18 bilder på Bianca och Pernilla när de var lika gamla

(0:54)

Slå på ljud

På senare tid har flera kändisar drabbats av brutala personrån. Youtube-profilen Martin Björk blev nyligen under pistolhot tvingad att lämna ifrån sig en dyrbar klocka till fyra maskerade män som trängt sig in hemma i hans bostad på Gärdet i Stockholm.

”Allt gick väldigt snabbt och innan vi visste ordet av så hade dom tagit vad dom kom för, hotat oss till livet och sedan lämnat lägenheten. Snabbt och enkelt för dom men så djupt tragiskt för oss som familj”, skrev Martin Björk på Instagram efteråt.

Nu varnar polisen för rånarna som riktat in sig på välkända ägare av just lyxiga klockor. ”Att visa sin klocka i sociala medier eller publika miljöer har visat sig öka risken för att bli utsatt”, skriver polisen på sin hemsida.

Nyhetssajten Breakit har frågat Bianca Ingrosso hur hon som Sveriges största influencer ser på hotbilden.

Pernilla Wahlgrens råd till Bianca Ingrosso

”Ett av flera tillvägagångssätt för att komma in i en bostad är att en person – man eller kvinna – ringer på dörren och utger sig för att de ska lämna någon typ av bud. På detta sätt lurar sig gärningspersoner in i bostaden då okända personer tränger sig in när dörren öppnas”, skriver polisen vidare.

Bianca Ingrosso tar dagligen emot bud av olika slag hemma i lägenheten på Östermalm. Hon menar att det genom åren har hänt tveksamma saker.

– Man har varit med om både det ena och det andra, säger Bianca till Breakit.

– Mamma är på mig att jag ska ha bra larmsystem och säkerhet och dörrar och allt det där. Så det känner jag ju är viktigt. Sen har jag tre hundar också, fortsätter hon.

Kändisar utsatta för rån

petra tungården

Petra Tungården rånades på öppen gata, bytet blev en dyr klocka.

För två år sedan blev Hollywoodfrun Isabel Adrian överfallen av en maskerad man i ett parkeringshus i Stockholm. Mannen höll en pistol mot hennes tinning och undersökte hennes handled. Då han var ute efter en klocka som Isabelle inte bar vid tillfället, samt hennes förlovningsring värd 10 miljoner kronor som inte satt på fingret, gav han upp och flydde platsen.

isabel adrian

Isabel Adrian blev utsatt för ett rånförsök där de ville åt hennes klocka och vigselring.

I fjol utsattes influencern Petra Tungården för ett liknande rån på öppen gata i huvudstaden. Maskerade män hoppade på henne bakifrån och hotade henne med kniv till att ta av sig och lämna över ett värdefullt armbandsur. Rånarna åkte fast efteråt och Petra fick tillbaka klockan, men sålde den för att slippa påminnas om den traumatiska händelsen.

Källa: Nyheter24, Aftonbladet, Breakit

Foto: TT

Relaterade artiklar
Bianca Ingrosso visar upp nya Caia-kontoret – se bilderna
18 bilder på Bianca och Pernilla i samma ålder
Bianca Ingrosso svarar på kritiken – efter ilskan mot julkalendern