Bildspecial: Så ser Gossip girl-skådisarna ut i dag

Bildspecial: Så ser Gossip girl-skådisarna ut i dag

Mycket har hänt sedan Gossip girl hade premiär 2007, inte minst när det kommer till hur skådisarna har förändrats. Här är bilder på originalcasten – då och nu.

Redan i januari i år började det ryktas om att den populära serien Gossip girl, som handlar om de rika ungdomarna Serena van der Woodsen, Blair Waldorf, Chuck Bass, Nate Archibald samt Dan och Jenny Humphrey, kan komma tillbaka i ny tappning – och nu är det äntligen bekräftat!

Warner Medias kommande streamingtjänst HBO Max har nämligen beställt tio nya avsnitt av serien.

Det står klart att skaparna av originalserien, Josh Schwartz och Stephanie Savage, är med som exekutiva producenter av uppföljningen. Det är även officiellt att Kristen Bell kommer att återvända som seriens skvallrande och allvetande berättarröst. Om fler originalmedlemmar ska delta i serien är inte officiellt – men vi håller självklart tummarna.

Originalcasten – då och nu

Även om skådespelarna i Gossip girl har åldrats med stil har många förändrats en del sedan start. Här har vi samlat ihop ett gäng bilder från seriens början – och jämfört dem med bilder på skådisarna i dag. Perfekt som uppladdning inför kommande avsnitt av serien!

Serena van der Woodsen – Blake Lively

Blake Lively fick sitt genombrott i filmen Systrar i jeans, och ett par år senare kammade hon hem rollen som Serena van der Woodsen i Gossip girl. Sedan dess har Blake bland annat medverkat i filmer som All I see is you och A simple favor.

Blair Waldorf – Leighton Meester

Leighton Meester fick sitt stora genombrott som Blair Waldorf i Gossip girl, men innan dess spelade hon i tv-serier som Veronica Mars och 24. Ett av skådespelarens senaste projekt är serien Single Parents.

Dan Humphrey – Penn Badgley

Innan Penn Badgley spelade rollen som Dan Humphrey i Gossip girl syntes han bland annat i The twilight zone och John Tucker must die. Nu är han främst aktuell i den hyllade serien You på Netflix.

Jenny Humphrey – Taylor Momsen

När Taylor Momsen började spela i rollen som Jenny Humphrey i Gossip girl var hon bara 15 år gammal. Numera arbetar hon främst med musik, och är med i rockbandet The Pretty Reckless.

Chuck Bass – Ed Westwick

Ed Westwick fick sitt stora genombrott som Chuck Bass i Gossip girl. Efter seriens slut har han bland annat synts i Snatch och White gold. 

Nate Archibald – Chace Crawford

Innan Chace Crawford spelade rollen som Nate Archibald i Gossip girl syntes han bland annat i Long lost son och Pakten. Nu är han bland annat aktuell i serien The boys.

Vanessa Abrams – Jessica Szohr

Jessica Szohr fick sitt stora genombrott med rollen som Vanessa Abrams i Gossip girl. Sedan dess har hon synts i bland annat CSI: Cyber och Twin Peaks.

Lily van der Woodsen – Kelly Rutherford

Innan Gossip girl spelade Kelly Rutherford rollen som Megan i 1990-tals serien Melrose place. Sedan dess har synts i flera filmer och serier, bland annat Pretty little liars: The perfectionists och Fallen hearts.

Rufus Humphrey – Matthew Settle

Matthew Settle slog igenom som skådespelare på 1990-talet, och har sedan dess medverkat i klassiker som Cityakuten och Advokaterna. I Gossip girl spelade han rollen som Dans och Jennys pappa Rufus Humphrey.

Georgina Sparks – Michelle Trachtenberg

Gossip girl spelar Michelle Trachtenberg rollen som Serenas smått galna vän Georgina. Förutom där känns hon bland annat igen från tv-serien Buffy the vampire slayer och filmen 17 again.

Eric van der Woodsen – Connor Paolo

Connor Paolo slog igenom sin nioåring i tv-serien All my children. I Gossip girl spelar han rollen som Serenas lillebror Eric, och därtill har han även medverkat i filmerna Alexander och World trade center.

Eleanor Waldorf – Margaret Colin

Gossip girl spelar den rutinerade skådespelaren Margaret Colin rollen som Blairs mamma. På senaste tiden har hon även synts i tv-serierna The I-Land och The enemy within.

Dorota Kishlovsky – Zuzanna Szadkowski

I Gossip girl heter familjen Waldorfs hembiträde Dorota Kishlovsky, och den rollen spelas av Zuzanna Szadkowski. Innan Gossip girl syntes hon bland annat i Law & Order: Criminal Intent. Därefter har Zuzanna bland annat spelat i tv-serier som The good wife och Loserville.

Foto: Warner Bros, TT

Läs mer: 

Bekräftat: Kristen Bell kommer tillbaka i nya Gossip girl

Det var egentligen inte tänkt att Dan skulle vara Gossip Girl

Nya säsongen av Gossip girl – här är allt vi vet