Billie Eilish ryter ifrån på Instagram mot sina imitatörer

Billie Eilish ryter ifrån på Instagram mot sina imitatörer

Billie Eilish har fått nog av folk som klär ur sig och låtsats vara hon. Nu vill hon att folk ska sluta upp med det och ryter ifrån i en story på Instagram.

Det är inte helt okomplicerat att vara en megastjärna. Det här har unga stjärnskottet Billie Eilish fått erfara. Hon kammade nyligen hem inte mindre än fem grammisar på Grammy Awards, men alla dagar är inte lika roliga.

Billie Eilish speciella stil, framför allt hennes illgröna hår och att hon gärna har stora solglasögon, eller på andra sätt döljer stora delar av ansiktet, har gjort att det är tacksamt att imitera henne. Fans och andra som bara vill ha uppmärksamhet, klär helt enkelt ut sig till henne och går sedan ut på stan.

Superstjärnan själv har länge varit medveten om detta fenomen, och hon är inte imponerad. Nu tyckte hon att det hade gått så långt att hon gjorde en story på Instagram och röt ifrån mot dessa imitatörer som klär ut sig till henne och lägger ut videos om det på Youtube.

Billie Eilish Instagram-story

Ett exempel på en av Billie Eilish imitatörer. Med låtsas-livvakter och allt!

”Ni får mig att hamna i dålig dager”

I storyn skriver hon att hon vill att de slutar, dels för att det inte är säkert för dem att hålla på så och dels för att det är elakt mot folk som inte förstår bättre, utan går på att det verkligen har sett Billie Eilish. Det är ju taskigt mot fansen.

”Ni får mig att hamna i dålig dager”, skriver hon i sitt inlägg.

Hon har också gjort några skärmdumpar med massor av videos från Youtube där tjejer har klätt ur sig till henne och skrivit ”Snälla sluta”.

En av videorna i skärmdumpen heter till och med ”Jag träffade Billie Eilish i köpcentrumet (hon var så otrevlig)”, så man förstår ju varför hon vill att de lägger av.

Respektlöst att imitera med fula kläder

Billie Eilish avslutar i alla fall med lite humor när hon har zoomat in benen på en av imitatörerna och skrivit ”Det är också såååååå respektlöst att ni går ut och låtsas vara jag när ni har DET HÄR på er” följt av två gråtskrattande smileys. Hon verkar alltså inte vara imponerad av limegröna shorts och gråa strumpor.

Billie Eilish Instagram-story

Billie Eilish säger nej till gråa strumpor.

Hon har fått svar från ett fan som har imiterat henne, och som hävdar att hon försökt komma i kontakt med Billie Eilishs management för att få ok på att lägga ut videon och till och med frågat om Billie Eilish själv ville vara med.

Men eftersom de förmodligen har bättre saker för sig än att godkänna imitationsvideos fick hon aldrig något ok, men la ut videon ändå. Nu skriver hon att hon har tagit bort klippet, i väntan på att få ett ok.

Foto: TT

 

Läs mer: 

Billie Eilish vill hjälpa fans som lever med självmordstankar

Billie Eilish historisk vinnare på Grammy Awards 2020

Billie Eilish gör titellåten till nya Bondfilmen