Askungen ny film

Camila Cabello och Billy Porter är med i nya filmen om Askungen

Det planeras för fullt för en ny film om Askungen – och i dagarna bekräftades det att Billy Porter tilldelats rollen som den goda fen. Här är allt vi vet om produktionen!

Den senaste tiden har Disney satsat stort på nyinspelningar av gamla klassiker, och hittills har bland annat uppdaterade versioner av de populära titlarna Lejonkungen och Dumbo fått se dagens ljus.

Men det är inte bara Disney som har ensamrätt på att filmatisera sina klassiska sagor – nyligen blev det nämligen officiellt att Sony kommer göra en version av berättelsen om Askungen. Det berättar den amerikanska tidningen Deadline.

Enligt tidningen kommer Sony att göra musikalfilm av sagan, och inspelningen ska påbörjas i London redan nästa år.


Här är skådespelarna i nya Askungen

Filmidén kommer från skådespelaren James Corden, bland annat känd för The Late Late Show with James Corden på tv-kanalen CBS, och för manus och regi står ingen mindre än Kay Cannon, bland annat känd för Pitch Perfect och Blockers.

Rollen som Askungen kommer att göras av sångerskan Camila Cabello – som därmed gör debut som skådespelare. Medan veteranen Idina Menzel, som bland annat gör rösten till Elsa i Frost, tar sig an rollen som den elaka styvmodern.

Nyligen blev det även officiellt att Emmyvinnaren Billy Porter från Pose kommer att spela rollen som den goda fen.

Vem som ska spela prins i filmen är ännu inte officiellt.

Enligt Deadline är biopremiären satt till den 5:e februari 2021, men när och om filmen kommer till Sverige är ännu inte bekräftat.

Foto: Disney, TT

Läs mer:

Här är trailern till Disneys nya film om Lady och Lufsen

Disney ska göra en remake på Ensam Hemma – och fansen är inte glada

Hon spelar Ariel i Disneys nya film om Den lilla sjöjungfrun