Bisarra teorin – så blev Pennywise och Babadook internets nya favoritpar

De är skräckinjagande, fiktiva och älskar att terrorisera barn. Är Pennydock nya Brangelina? Folket på internet säger "ja".

Läs mer: Kolla in trailern för ”Det” – och 15 andra skräckfilmer som ger oss kalla kårar

Letar du efter en ny internetfabel att underhålla dig med? Du har hittat rätt. Som om Bill Skarsgårds version av clownen Pennywise i den nya filmatiseringen av ”Det” inte var tillräckligt läskig på egen hand får han nu förstärkning i form av en lika skräckinjagande pojkvän – i alla fall om internet får bestämma. Men vi tar det från början.


Under sommaren beslutade folk på internet att Babadook, från skräckfilmen med samma namn, är homosexuell. I filmen från 2014 är Babadook en karaktär i en barnbok som blir verklig och terroriserar en familj. Än så länge inget märkligt. Men när Netflix kategoriserade filmen som en HBTQ-film blev barnboksmonstret plötsligt omfamnad som en gayikon.

Läs även: 21 enkla Halloween-dräkter du kan göra själv

503 Service Unavailable


Och nu har Babadook fått sig en pojkvän – i form av Pennywise. Pennywise är en läskig clown som bor i kloaker och livnär sig på barns rädsla. I och med filmens premiär började folk ställa sig frågan ”tänk om Pennywise också är gay?”.

503 Service Unavailable

Svaret är tydligen ”ja, det är han”. Och det är väl självklart att även skräckinjagande monster som terroriserar barn också ska få lite närhet.

503 Service Unavailable

Pennywise och Babadook har till och med fått ett egen parnamn. Över 48 000 personer röstade på Twitter och valde ”Pennydook”.

Är det här nya Brangelina? Kommer någon att göra filmer om Pennyworths och Babadooks resor till Ikea och bråk om vem som ska diska? Vi följer utvecklingen och återkommer när det finns nya uppgifter.

Foto: IBL