14 ögonblick med Blondinbella vi aldrig kommer glömma

14 ögonblick med Blondinbella vi aldrig kommer glömma

Dagen hon lämnade Moderaterna, alla gånger hon tagit ställning mot sexuella övergrepp och när hon unnade sig en porsche. Vi ger er våra favoritögonblick med Isabella Löwengrip, tidigare känd som Blondinbella.

Det är elva år sedan Isabella Löwengrip började blogga under namnet Blondinbella. Nu har hon lagt smeknamnet bakom sig och istället gått över till domänen isabellalowengrip.se.

”Det är dags att gå vidare. Blondinbella är ett såklart ett starkt varumärke men jag har väntat in tills jag själv tycker att mitt eget namn står lika stadigt och nu är det en bra tid för övergång”, skriver hon i ett blogginlägg.

Tiden med Blondinbella må vara över, men vi listar 14 tillfällen som vi garanterat kommer minnas för evigt.

När hon röt ifrån mot vikthetsen

I ett blogginlägg visade Isabella ”Blondinbella” Löwengrip upp vanliga kommentarer som hon brukar få. Kommentarerna hade alla med hennes vikt att göra och löd bland annat ”Oj vad smal du är nu! Hoppas du mår bra inombords” och ”Du blir smalare och smalare för varje bild vi ser – var kommer detta sluta?”. Isabella förklarade att hon är stolt över sin kropp och önskade att bloggen skulle vara fri från kommentarer om vikt, då ”det finns roligare saker i livet att koncentrera sig på”.

Läs mer: Därför borde du titta på Skam – även om du är över 25

När hon ville unna sig något…

… och köpte en Porsche.

Alla gånger hon har visat att akne inte har någon betydelse

Blondinbella har flera gånger berättat om hur akne har påverkat henne, men försöker ständigt få sina läsare att inse att insidan är viktigare än det yttre. ”Mitt bästa tips för att bli tillfreds med sin acne är att gå ut osminkad och vara osminkad så mycket man kan bland folk. Du kommer nog bli chockad över en sak och det är att ingen annan bryr sig mer än du själv!”, skriver hon i inlägget nedan.

När hon visade att det är okej att ändra åsikt – och lämnade Moderaterna

Blondinbella gick med i Moderata ungdomsförbundet när hon var 13 år gammal, men under hösten 2015 lämnade hon partiet. ”Att se dem prata om att förbjuda tiggeri och att uppehållstillstånd ska kunna vara tillfälliga får mig att inte känna igen Moderaterna”, skrev hon i ett debattinlägg.

När hon fyllde 18 …

… och hyrde Café Opera för att fira med sina vänner. Linda Rosing, Unni Drougge och David Hellenius var bland annat på plats för att festa med bloggdrottningen.

Läs även: Alexandra, 27: När ska Sverige börja bry sig om min f*tta?

När hon släppte sin första bok

Som 19-åring(!) släppte Blondinbella debutboken ”Egoboost! Överlevnadsguide för unga tjejer” där hon bland annat berättar om hur hon tog revansch på de som mobbade henne i skolan, om alla krav som ställs på tonåringar samt ångest och ätstörningar.

När hon prydde omslaget på Egoboost Magazine

Blondinbella var trött på osunda ideal och drog igång kampanjen Size Me för att peppa tjejer att tycka om sig själva. Som en del i kampanjen prydde Isabella själv tidningens omslag – naken och oretuscherad. ”Det är dags att börja älska sin kropp på riktigt!” uppmanade hon sina följare.

När hon sa att ADHD är hennes superkraft

Och lyfte att diagnosen för med sig ”en extrem kraft och kreativitet”.

Läs mer: 5 gånger Stina Wollter lärt oss att man alltid ska vara sig själv

När hon blev mamma för första gången…

… och hennes man Odd publicerade en film från förlossningen när hon är öppen sju centimeter och han passar på att testa lustgas.

Alla gångerna hon riktat strålkastarljuset på sexuella övergrepp.

Blondinbella är en av de coola kvinnor som driver kampen mot sexuella övergrepp. 2008 berättade hon om när hon själv utsatts under en semester i Italien och tidigare i år tog hon upp ämnet i podcasten ”Lamotte möter”. Läs hennes starka text om nyårsnatten i Köln 2015, då flera hundra kvinnor blev trakasserade av män här!

Hennes allra första blogginlägg…

… där hon berättar att hon som en zombie gick gick med tunga steg till Vasa real för att sedan lägga märke till att hon var 30 minuter för tidig. (Igenkänningen!)

Läs även: 22 godisar du garanterat minns om du var barn på 90-talet

När hon bröt kontakten med sin pappa

Blondinbella har öppet berättat om relationen till sin pappa och visat att det är okej att inte komma överens med sin familj. Ingen behöver destruktiva relationer i sitt liv, det visar Isabella.

När hon skrev att hon hade flyttat till förorten…

… och köpt hus på Lidingö efter att ha testkört utvalda förorter i rusningstid morgon och kväll.

Första avsnittet av En Economistas podcast

Sedan dess har Isabella och Pingis Hadenius podcast blivit omåttligt populär. De har en förmåga att göra ekonomi intressant och roligt på samma gång och bjuder dessutom på smarta tips i varje avsnitt.

Läs det här också: Ekonomiexperten: ”Därför ska alla kvinnor ha ett fuck off-konto”

Bildkälla IBL