Regé-Jean Page i rollen som Simon i Familjen Bridgerton

Bridgerton säsong 2: Därför är Regé-Jean Page INTE med

Regé-Jean Page som spelar Simon, hertigen av Hastings, i Netflix-succén Familjen Bridgerton vinkar nu farväl till fansen. Här är anledningen till att han inte är med i säsong 2.
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verkligheten
0:55

Efter reklamen: Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verkligheten

(0:55)

Slå på ljud

Kostymdramat Familjen Bridgerton på Netflix är baserad på Julia Quinns bokserie med samma namn. Romanserien som består av totalt åtta böcker låter en ny medlem i den stora syskonskaran vara huvudperson i varje del. Den första boken, En annorlunda allians, handlar om äldsta systern Daphnes romans med Simon, hertigen av Hastings.

Netflix dramatisering av boken har tokhyllats inte minst för den drömmiga kemi som uppstår mellan Daphne och Simon. Det är därför till fansens stora sorg som skådespelaren Regé-Jean Page, 31, nu meddelar att han lämnar handlingen.

Regé-Jean Pages besked till fansen

Det är på seriens officiella Twitterkonto som förändringen har annonserats. I ett ’brev’ undertecknat seriens historieberättare, Lady Whistledown, står att läsa:

”Vi vinkar farväl till Regé-Jean Page, som så triumfartat har spelat hertigen av Hastings. Vi kommer sakna Simons närvaro på skärmen, men han kommer för alltid vara en del av familjen Bridgerton”, skriver Lady Whistledown och försäkrar att Daphne, som Simon till slut gifte sig med, fortsätter sitt liv med hertigen:

”Daphne kommer förbli en hängiven hustru”.

Men inte nog med det. Ladyn skriver att Daphne även förblir den ”syster som hjälper sin bror navigera i den kommande säsongen av stora sociala evenemang och allt det innebär – med mer intriger och romans än mina läsare kanske klarar av”.

Säsong 2 ska som tidigare meddelats handla om Daphnes äldre bror Anthonys jakt på kärleken. Partylejonet som nu vill slå sig till ro och hitta en fru… hur ska det gå?

Sanningen bakom att Regé-Jean Page slutar

Beskedet att karaktären Simon lämnar handlingen kan kännas oväntat eftersom Regé-Jean Page spelar en av huvudrollerna i säsong 1. Varför skulle skaparna vilja göra sig av med honom? Faktum är att denna plan funnits med sedan dag ett, skriver Buzzfeed.

Serien bygger på böckerna, och i dem fasas Simons karaktär också ut när fokuset förflyttas till nya medlemmar ur familjen Bridgerton. Enligt Variety skrev Regé-Jean Page endast kontrakt med serien på ett år. Till tidningen säger han nu:

– Jag känner inget annat än förtjusning över att Familjen Bridgerton tuffar vidare och tar över världen. Det finns samtidigt ett värde för mig i att slutföra detta åtagande och gå i mål.

Regé-Jean Page säger även adjö på Instagram med orden:

”Livets resa. Det har varit en absolut ära och ett privilegium att få vara er Hertig. Att få bli en del av denna familj – inte bara framför kameran, utanför också. Vårt otroligt kreativa och generösa skådisgäng, team, fantastiska fans – allt har varit bortom vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Kärleken är äkta och kommer fortsätta växa.”

Awww!

Se mer av Regé-Jean Page

Du som inte kan få nog av Regé-Jean Page kan vara lugn. Enligt Imdb jobbar han i detta nu med två kommande filmprojekt, The Gray Man samt Dungeons & Dragons.

I väntan på dessa, vars preliminära premiärdatum är satt till 2022 går det bra att frossa i stjärnans tidigare karriär så som tv-serierna For the People (2018-2019) och Waterloo Road (2015), eller varför inte filmerna Sylvie's Love (2020), Mortal Engines (2018) eller Survivor (2015).

Källa: Buzzfeed

Foto: TT