Britney Spears

TT

Britney Spears pappa Jamie Spears ger upp förmyndarskapet

Efter en lång strid för popstjärnan Britney Spears har hennes pappa Jamie Spears efter 13 år gått med på att säga upp sig från förmyndarskapet.
TV: Britney Spears pappa avsäger sig förmyndarskapet
0:45

Efter reklamen: TV: Britney Spears pappa avsäger sig förmyndarskapet

(0:45)

Slå på ljud

Det har gått 13 sedan år Jamie Spears tog över förmyndarskapet från dottern Britney. I juni inleddes rättegången om att Britney Spears ska få bort sin pappa som förmyndare. Nu rapporterar amerikanska medier att Britneys dröm håller på att bli sann.

– Det här är ett rättfärdigande för Britney, säger Britney Spears advokat Mathew Rosengart till TMZ.

Förmyndarskapet över Britney Spears

Sedan Britneys pappa Jamie Spears tog över förmyndarskapet 2008 har han varit ansvarig för Britneys hälsa och ekonomi. 2019 gick han tillfälligt av förmyndarskapet vilket Britney tidigare i sommar inledde en rättsprocess för att bli permanent.

Under rättegången i Los Angeles den 23 juni berättade Britney om att hon tvingats uppträda mot sin vilja, inte fått något privatliv eller skaffa fler barn eftersom förmyndarna inte tillåter henne att ta ut sin spiral.

Efter att hon nu krävt att återfå kontrollen över sitt liv och sina tillgångar på 50 miljoner dollar som hennes pappa fortfarande är förmyndare över, väljer Jamie Spears att avsäga sig förmyndarskapet.

Jamie Spears avsäger sig förmyndarskapet

Jamie Spears som tjänat 150 000 kr i månaden på att vara Britneys förmyndare, meddelar nu att han avsäger sig ansvaret trots att han anser att förmyndarskapet över dottern är nödvändigt.

”Det finns ingen faktisk grund för att ta bort Mr Spears som förmyndare, och är diskutabelt om en förändring i förmyndarskapet vid det här laget är det bästa för Britney Spears.” står det i dem nya juridiska dokumenten.

”Ändå, eftersom Mr Spears blivit måltavla för outtröttliga och oberättigade attacker, tror han att en offentlig fejd med hans dotter om förmyndarskapet inte är i Britneys bästa intresse. Även om han måste bestrida en obefogad ansökan om sin avsägelse från förmyndarskapet, så kommer Mr Spears samarbeta i domstolen och hans dotters advokat för att förbereda en övergång till en ny förmyndare. Oavsett hans formella titel kommer Mr. Spears alltid vara Ms. Spears pappa, älska henne villkorslöst och ha hennes bästa i åtanke.

Uttalandet från Britneys advokat

I samband med Jamie Spears avsägelse från förmyndarskapet kommenterade Britney Spears advokat nyheterna.

– Vi är nöjda men inte nödvändigtvis överraskade över att Mr. Spears och hans advokat till slut insett att han måste tas bort från förmyndarskapet. Vi är däremot besvikna över de fortsatta skamfyllda och klandervärda attackerna mot Ms. Spears och andra, säger Britneys advokat Mathew Rosengart till TMZ.

– Snarare än att komma med falska anklagelser och billiga poänger borde Mr. Spears vara tyst och kliva åt sidan omedelbart, säger han.

Foto: TT

TV: Se allt du behöver veta om #Freebritney
1:32

Efter reklamen: TV: Se allt du behöver veta om #Freebritney

(1:32)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Selena Gomez om tiden som barnstjärna: ”Gav mitt liv till Disney”
Oväntade kändisar som var tillsammans för 20 år sedan
Britney Spears talar för första gången i rätten om åren under förmyndarskap