Brooke Shields och döttrarna Rowan och Grier 2012.

TT

Brooke Shields döttrar har vuxit upp – är slående lika sin mamma

Brooke Shields var en av 80- och 90-talets stora ikoner.
Om hennes två döttrar blir lika stora återstår att se, men vad som är klart är att de vuxit upp till att se ut som sin mamma!
5 kändisbarn med väldigt kända gudföräldrar
1:08

Efter reklamen: 5 kändisbarn med väldigt kända gudföräldrar

(1:08)

Hon fick en flygande start på sin karriär, Brooke Shields, som började få modelljobb redan i 11-månadersåldern. Sin första filmroll fick hon som 12-åring då hon mycket kontroversiellt spelade en ung sexarbetare i Pretty baby.

Två år senare syntes hon på vita duken igen, i Den blå lagunen. Där hamnar två skeppsbrutna ungdomar på en paradisö och upplever sin första tonårsromans. Samma år, 1980, hamnade hon på Vouges omslag. Hon var då 14 år och den yngsta någonsin att pryda magasinets etta.

Firar 20 år som gifta

Karriären fortsatte med filmen Endless love (där Tom Cruise gör sin debut) året därpå tog hon en paus för att fokusera på studierna vid Princeton university.

På 90-talet gjorde hon comeback och var med i en rad olika tv-serier. Bland annat i NBC:s sitcom Suddenly Susan, en insats som hon fick två Golden globe-nomineringar för.

Familjen Shields-Henchy.

Familjen Shields-Henchy på gala!

Hennes senast filmroll var i den mexikanska komedin My boyfriend's meds, och hon hörs som rösten till Beverly Goodman i den animerade komediserien Momma named me Sheriff, en spin-off av Mr. Pickles.

I dag är hon också gift med manusförfattaren Chris Henchy sedan 2001. De träffades via gemensamma vänner 1999 och har två barn tillsammans. Rowan Henchy har blivit 18 år, och Grier Henchy är 15.

Döttrarnas likhet med Brooke Shields

När den äldsta dottern föddes drabbades Brooke Shields av förlossningsdepression, något som hon själv talat öppet om. Hon skrev också en bok på temat. Den uppskattades av många, men inte av tidigare kollegan Tom Cruise som tyckte att det var dåligt av henne att förespråka medicin mot depression. Det startade ett ordkrig mellan skådespelarna och Brooke Shield menade att han borde hålla sig till att slåss mot utomjordingar (en referens till filmen Världarnas krig och hans scientologi) istället för att berätta för kvinnor hur de ska hantera sin hälsa.

Varje gång som skådespelaren och hennes döttrar fångas på bild reagerar folk på hur lika de är varandra. Som i vintras när hon delade en fin familjebild på Instagram.

”Vilken vacker familj du har, Brooke. Dina flickor ser ut som du fast med olika drag, om du fattar”, lyder exempelvis en kommentar.

Foto: TT, Instagram

Relaterade artiklar

12 kändisar som är 180 centimeter eller längre

12 oväntade kändisar som har varit med i Vänner

Från smala streck till vilda buskar – så har ögonbryn förändrats på 100 år