kollage på cherrie och pontus persson

Cherries pojkvän och producent: Allt om Pontus Persson

Sherihan ”Cherrie” Abdulle, 30, gör succé i Så mycket bättre på TV4. Bakom tolkningarna står hennes producent och pojkvän Pontus Persson. Här är allt vi vet om honom.
TV: Cherrie om inspirationen bakom albumet: "Väldigt feministiskt"
1:29

Efter reklamen: TV: Cherrie om inspirationen bakom albumet: "Väldigt feministiskt"

(1:29)

Slå på ljud

R’n’b-stjärnan Cherrie slog igenom med singeln Tabanja år 2015. Texten beskriver ett hårt klimat i en Stockholmsförort där pistolskott hörs mellan höghusen och ungdomar utan framtidstro satsar på att ta sig fram genom gängkriminalitet. Hon sjunger till sin lillebror med rader som ”Snälla bara ger han en chans, orten tar han ingenstans. Hela orten har tabanja”. Tabanja är slang för vapen.

cherrie i allsång på skansen

I somras uppträdde Cherrie i SVT:s Allsång på Skansen.

Året därpå släppte Cherrie sitt debutalbum Sherihan för vilken hon 2017 vann två Grammis i kategorin Årets hiphop/soul och Årets album. Vid P3 Guld-galan samma år vann Cherrie Årets hiphop/soul. Två år senare fick hon Stockholms stads hederspris.

Hyllningskörerna har fortsatt och just nu ser vi sångerskan göra succé i årets omgång av Så mycket bättre. Själv har Cherrie en person som hon hyllar så väl professionellt som privat – sin exekutiva producent tillika pojkvän Pontus Persson.

Träffades under pandemin

När coronapandemin startade drabbades Cherrie av stark ångest. Hon hade just flyttat till en ny lägenhet och kände sig isolerad från omvärlden. I maj 2020 mötte Cherrie upp med en producent i syfte att kanalisera känslorna och börja jobba på nya låtar. Producenten var 25-åriga Pontus Persson, en kille som tre år tidigare hade flyttat från Kristianstad till Stockholm för att satsa på musik.

– Jag flyttade till Stockholm för att kunna göra mer musik än vad jag kan göra i Kristianstad, har han sagt i en intervju med P4 Kristianstad.

Idag bor Cherrie och Pontus ihop i Solna i Stockholm. I en tidigare intervju med ELLE beskriver Cherrie hur deras första möten ledde till kärlek.

– Man är dagar och nätter i studion och vi blev kära. Det har gett mig ny energi – man älskar ju kärleken speciellt om man kan hitta den i sitt eget safe space, förklarar hon.

– Han har aldrig släppt musik själv utan han har spelat i band och producerar, berättar hon vidare.

Släppte duett ihop

Tidigare i år kom resultatet av det nykära parets arbete ihop. ”Första gången jag är exekutiv producent på ett album och jag e så stolt över vad det har blivit!”, skrev Pontus på Instagram i samband med releasen.

På det färdiga albumet Naag Nool finns en duett, Där jag borde vara (feat. Pontus).

– Han skrev den här låten till mig och jag älskade den såklart. Jag brukade lyssna på den hela tiden i bilen och gråta, den är verkligen min favoritlåt. Det är något nytt att dela sin passion med en person och det är fett fint, berättar Cherrie för ELLE.

pontus persson och cherrie

Pontus Persson och Cherrie är idag sambor.

Instagram

Pontus har även producerat sin flickväns tolkningar i Så mycket bättre, däribland Stockholm i natt och Mamma är lik sin mamma. På hans repetoar finns också stora namn som Molly Sandén, Danny Saucedo, Sabina Ddumba och Darin, och internationella stjärnor som K-popgruppen Red Velvet. Låten You better know med Red Velvet hamnade etta på Billboardlistan 2017.

Så mycket bättre sänds på TV4 lördagar klockan 20.00 och finns att streama på TV4 Play och C More.

Källa: P4 Kristianstad, ELLE

Foto: TT, Instagram

Se också: 5 snackisar från veckan som har gått
1:60

Efter reklamen: Se också: 5 snackisar från veckan som har gått

(1:60)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Bianca Kronlöf om destruktiva relationen med exet: ”Blivit våldtagen”
Malala Yousafzais bröllop med Asser Malik: Bilderna från den stora dagen
Cherrie om rasismen och mobbingen under uppväxten