Chrissy Teigen och John Legend om barnuppfostran.

Chrissy Teigen om svårigheterna kring barnen: “Det är allvar”

I en orättvis värld känner den gravida Sports Illustrated-modellen Chrissy Teigen att det är svårt att nå ut till sina barn vad gäller rasism, och hon känner att hon saknar verktyg anpassade för just barn i ämnet.
Hollywood-Bästisarna som inte längre är nära vänner
Slå på ljud

Nyheten om att modellen Chrissy Teigen, 34, och artisten John Legend, 42, väntar sitt tredje barn nådde oss i mitten på augusti. Gravidavslöjandet kom i samband med John Legends nya låt Wild. I den tillhörande musikvideon visade Chrissy Teigen stolt upp sin växande mage samtidigt som John Legend håller om den lilla gravidbulan.

Chrissy Teigen saknar verktyg för barnuppfostran

Paret har barnen Luna, 4, och Miles, 2, sedan tidigare, och för Chrissy är barnen hennes livs mittpunkt – allt kretsar kring barnen. I en intervju med Marie Claire förklarar Chrissy nu att hon ofta grubblar över hur hon ska bemöta och uppfostra barnen gällande rasism, hur hon ska kunna förklara världsläget och syftar bland annat på den pågående Black Lives Matters-rörelsens framfart i USA.

– Jag har läst böcker där man får lära sig förklara svåra och traumatiska situationer för barn. Men det är väldigt svårt för mig att lära barnen vilka privilegier och förmåner de besitter. Det finns inga böcker för sådant, säger hon i Marie Claire och poängterar att det verkligen borde finnas bättre verktyg för denna typ av läromedel för barn.

Hon fortsätter:

– Men oavsett rikedom eller status, så kommer de alltid att ha sin hudfärg. När det kommer till frågor om att bli orättvist behandlad på grund av färgen på ens hud, så kommer jag ta hjälp från John, för att trots att de även är asiater med vit hudfärg, är deras hudfärg också svart. Vår plan är att vi ska prata med barnen som om de vore vuxna, fast i ord som de förstår och behärskar. De ska förstå att det är allvar, och de kommer såklart få ställa hur många frågor som helst.

Gravid tack vare IVF

I tidigare intervjuer har Chrissy berättat att både hon och John länge längtat efter ett tredje barn – men att graviditeten, trots det, kom som en chock för dem båda. Paret var nämligen inte säkra på att de kunde bli gravida på naturlig väg, då både dottern Luna och sonen Miles kom till med hjälp av IVF.

Foto: TT/Instagram

LÄS MER:

Alla nya serier och filmer på Netflix i september 2020

Skådespelare som slagit igenom i tv-serier från 90-talet

9 realityserier du glömt att du älskade – och borde se om