Clara Henry

Clara Henry klar som ny deltagare i Robinson på TV4

Clara Henry har redan hunnit med en karriär som Youtubestjärna, programledare och författare. Nu tar hon nästa steg och kliver in som deltagare i TV4:s dokusåpa Robinson.

Robinson är numera ett riktigt kultprogram. Genom åren har tittarna kunnat följa deltagarna genom tävlingar, svält, pakter och öråd. Den som står sist kvar vinner en halv miljon kronor.

Clara Henry ny deltagare i Robinson

I år sänds den 19:e säsongen av Robinson på TV4 och efter flera veckor på ön börjar det hårda livet nu tära på deltagarna. Hunger och sömnbrist gör sig påmind, pakter har bildats och bråken mellan deltagarna har eskalerat.

Mitt i allt detta kliver nu Youtubestjärnan och tv-profilen Clara Henry in i programmet.

– Det känns som en lättnad att äntligen vara här. Man har gått och tänkt och förberett sig och nojat och nu är man här, säger hon.

Clara Henry i en svart T-shirt i djungeln

Clara Henry dyker upp i Robinson som joker.

I programmet ser man hur Clara Henry och ytterligare två jokrar försöker göra upp en eld. Hur deras medverkan kommer att se ut vet man ännu inte, men Clara Henry berättar i en intervju med Expressen att hon är där på samma premisser som de andra deltagarna, och inte för att hon är ett känt namn sedan tidigare.

– Jag sa till dem att nu är det Clara, 25 år från Göteborg som söker. Försök se bortom att jag redan har synts på tv i olika sammanhang. De frågade varför jag vill vara med – mitt svar var ”varför inte? Det är världens coolaste grej”, säger hon till tidningen.

Därför valde TV4 Clara Henry

Hon sökte själv till programmet men trodde inte att hon skulle komma med. Hon trodde att det kanske skulle ligga henne i fatet att hon redan gjort sig ett namn i andra tv-sammanhang.

– Det som är tråkigt när man är en offentlig person är att jag kommer aldrig få frågan om jag vill vara med i Robinson. Så därför tänkte jag söka och så kom jag med, det är ju helt sjukt, säger hon i programmet.

Gustaf Carlsson är exekutiv producent för programmet och förklarar för Expressen hur TV4 resonerade när de valde att ta med Clara Henry.

”Vem man är eller var man jobbar är underordnat så länge man har en stark vilja att gå helhjärtat in och ge allt i ’Robinson’. Clara är en välkänd person för många. Men hon är i programmet på samma villkor som alla andra. Och på stranden med hunger och hemlängtan är inte titlar och ett eventuellt kändisskap något som kommer hjälpa en. Det blir helt enkelt oviktigt”, skriver han i ett meddelande till tidningen.

Foto: TT, Instagram, TV4

LÄS MER:

Clara Henry: ”Jag är pansexuell” – det här betyder det

Bokaktuella Clara Henry hoppas att patriarkatet är krossat före jul

Udda personliga saker i Robinson genom åren