Sanna Lenken, Oscar Töringe och Sigrid Johnson

Comedy Queen: Allt vi vet om Sanna Lenkens nya film

Två av kvinnorna bakom några av vinterns seriesuccér står för regi och manus. Och Oscar ”Magnus” Töringe gör en roll som direkt inte lär göra honom mindre populär... Det här är en film du kommer vilja se!
Intervju med Oscar Töringe från Tunna blå linjen
Slå på ljud

Längtar du redan efter säsong 2 av Tunna blå linjen? (Här är vad vi vet om den). Innan det kan vi i alla fall glädja dig med att seriens regissör Sanna Lenken är aktuell med en ny, förmodad filmsuccé. Och inte minst – i en av huvudrollerna ser vi Oscar Töringe, numera ”Magnus” med hela svenska folket.

Comedy Queen – av regissören bakom Tunna blå linjen

I maj startar inspelningen av filmen Comedy Queen, baserad på Jenny Jägerfelds roman med samma namn. För manus står Linn Gottfridsson, som i vintras gjorde succé med Björnstad och tidigare stått bakom bland annat I taket lyser stjärnorna.

Det här handlar Comedy Queen om

Filmen handlar om Sasha, 13 år, som drömmer om att bli ståuppkomiker. Hon vill få alla att skratta, särskilt pappa som gråter i duschen när han tror att ingen hör. Hemma påminner allt om mamma som inte längre lever och bakom ögonen bränner de livsfarliga tårarna. Men Sasha vägrar gråta. I hemlighet skriver hon en lista på allt hon måste göra för att överleva sorgen: raka av sig håret, sluta läsa böcker, tacka nej till världens gulligaste hundvalp och framförallt – bli en Comedy Queen.

Oscar Töringe och Sigrid Johnson i huvudrollerna

Huvudrollen Sasha spelas av Sigrid Johnson, som vi tidigare sett i bland annat Maria Wern, julkalendern Tusen år till julafton och sketcher i Melodifestivalen. Hennes bästa kompis Märta spelas av Ellen Taure.

Oscar Töringe spelar pappa Abbe, en roll han nog i grunden ligger närmare än vad han gör Magnus – privat väntar han nämligen sitt tredje barn nu i vår.

Sanna Lenken om att regissera Jenny Jägerfelds bok

– Jag dras till den här typen av historier med en allvarlig botten men som är berättad med humor och värme. Det är en annorlunda överlevnadshistoria som berör och som ger tröst och hopp, säger Sanna Lenken i ett pressmeddelande.

Inspelningen av Comedy Queen sker i Göteborg och Stockholm och påbörjas den 4 maj. Filmen har premiär våren 2022.

Foto: Johan Paulin /SF Studios

Relaterade artiklar
15 tankar jag hade när jag såg Tunna blå linjen avsnitt 10
11 saker du (nog) inte visste om Tunna blå linjen
Tunna blå linjen säsong 2 – här är allt vi vet