Coyote Ugly firar 20 år – så gick det för skådespelarna efter filmen

Coyote Ugly firar 20 år – så gick det för skådespelarna efter filmen

Kultfilmen Coyote Ugly firar 20 år och är åter igen högaktuell – den här gången med en remake. Detta har fått oss att fundera på vad casten gjort fram till idag. Här är svaren!
Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärer
Slå på ljud

Minns du handlingen? Violet (Piper Perabo) som bor i New Jersey är urless på sitt jobb på den lokala pizzerian och drömmer istället om livet i New York. Hon bestämmer sig för att försöka slå igenom som låtskrivare – och beger sig till världsmetropolen. För att tjäna pengar under tiden som hon skriver musik tar hon anställning på baren Coyote Ugly, ett livligt hak där alkoholen flödar och personalen dansar på bardisken.

Violet tvingas här att utmana sin scenskräck, samtidigt som hon inleder en romans med den attraktiva australienaren Kevin (Adam Garcia) – som inte är lika förtjust i hennes vågade extraknäck.

Filmen släpptes år 2000 och drog in över 110 miljoner dollar. I originalcasten kunde vi se Tyra Banks, Maria Bello, Bridget Moynahan och Izabella Miko, med flera. Vad gör de alla idag? Vi vet!

Piper Perabo, spelade Violet

Piper Perabo, nu och då.

Piper Perabo spelade filmens huvudroll, småstadstjejen Violet, som gjorde oväntad succé bland gästerna på stökiga Coyote Ugly. Efter filmen ramlade erbjudanden in och Piper spenderade det kommande årtiondet med roller i filmer som Fullt hus, Edison, The Cave och Perception, innan hon landade en roll i tv-serien Covert Affairs – som dessutom ledde till en Golden Globes-nominering.

År 2014 gifte Piper sig med regissören och producenten Stephen Kay, och under 2020 har hon synts i tv-serien Penny Dreadful: City of Angels.

Tyra Banks, spelade Zoe

Tyra Banks, nu och då.

Tyra Banks hade redan en karriär som supermodell när hon spelade rollen som Zoe – en av barens kända bartenders. Coyote Ugly-succén gav mersmak och hon gjorde roller i filmer som Tropic Thunder och Hannah Montana: The Movie efter det. Sedan 2006 har hon även blivit känd som exentrisk programledare för America’s Next Topmodel och den egna talkshowen, The Tyra Banks Show. Under 2020 programleder hon Dancing with the Stars.

Tyra är en av initiativtagarna till remaken som alltså nu är på gång. I en intervju med Kelly Clarkson avslöjade hon nyligen:

– Jag skulle egentligen ha varit på konferens för att diskutera fram upplägget för en ny version av Coyote Ugly. Vi skulle suttit i videosamtal med mina kollegor hela dagen idag, och nu sitter jag här och kan inte prata med dem.

Tyra är mamma till en son, 4-årige York.

John Goodman, spelade Bill

John Goodman, nu och då.

John Goodman spelade Pipers älskvärda med överbeskyddande pappa Bill. Efter att ha sett en utmanande bild på sin dotter i tidningen anade han oråd och försökte förmå henne att avbryta de nya karriärsplanerna.

Skådespelaren John har haft en gedigen karriär både före och efter Coyote Ugly. Filmer i urval inkluderar The Artist, Baksmällan 3 och Love the Coopers. Du känner kanske även igen hans röst från animerade Monsters Inc, Bilar och Bee Movie. John är gift med Annabeth Hartzog sedan nära trettio år tillbaka, och de har en dotter ihop.

Maria Bello, spelade Lil

Maria Bello, nu och då.

Maria Bello spelade barens ägare Lil som var hård men rättvis mot servisgänget. Hon är idag känd för en bredare publik tack vare sina roller i sjukhusserien ER och krimserien NCIS. År 2003 Golden Globe-nominerades Maria för sin roll i långfilmen The Cooler.

Hon har varit gift med manusförfattaren och producenten Dan McDermott, som hon fick sin nu 19-åriga son med. Idag är Maria förlovad med kocken Dominique Crenn.

Izabella Miko, spelade Cammie

Izabella Miko, nu och då.

Rollen som Cammie blev Izabella Mikos genombrott i Hollywood. Hon har därefter setts i flera av rockgruppen The Killers musikvideor och dansfilmer som Save the Last Dance 2, Make Your Move och Step Up All In. År 2014 debuterade hon som producent med det brittiska biologiska dramat Desert Dancer.

Musik och dans är hennes melodi, kan man verkligen säga!

Bridget Moynahan, spelade Rachel

Bridget Moynahan, nu och då.

Precis som Tyra Banks, var Bridget Moynahan en etablerad modell vid tiden för sin Coyote Ugly-medverkan. Hon spelade till fansens förtjusning även rollen som Mr Bigs fru i Sex and the City, runt samma år. Sedan dess har Bridget fortsatt modella och spela i tv-serier som Six Degrees och Blue Blood.

År 2015 gifte hon sig med affärsmannen Andrew Frankel.

Adam Garcia, spelade Kevin

Adam Garcia, nu och då.

Det var när Coyote Uglys castingchef såg Adam Garcia spela en roll i West End-musikalen Saturday Night Fever i London som han fick frågan att göra audition. Adam flög till Los Angeles, och resen är historia. Den australienska skådisen som spelade Pipers kärleksintresse, landade därefter roller i tv-serierna Camp och The Code.

Han är gift med Nathalia Chubin sedan 2015 och har två barn.

Melanie Lynskey, spelade Gloria

Melanie Lynskey, nu och då.

Den Nya Zeeländska skådespelerskan Melanie Lynskey spelade Gloria, Pipers bästis från hemstaden New Jersey. Under sin långa medverkan i Two and a Half Men åren 2003-2015 började många av de större rollerna trilla in. Melanie spelande bland annat en bärande roll i The Perks of Being a Wallflower och mini-serien Mrs. America.

Hon är idag förlovad med skådiskollegan Jason Ritter och de har en dotter ihop.

Källa: People

Foto: TT

LÄS MER:

Bring it on: Det gör skådespelarna i dag

Så gick det sen för skådisarna i Dawson's Creek

Så gick det sen för skådisarna i One Tree Hill