cyndi lauper med familj

Cyndi Laupers barn Dex har vuxit upp – så lever sonen idag

80-talsikonen Cyndi Lauper har ett vuxet barn med sin skådis till make David Thornton. Så här lever sonen Dex idag.
13 kändisbarn som är lika stilsäkra som sina föräldrar
2:12

Efter reklamen: 13 kändisbarn som är lika stilsäkra som sina föräldrar

(2:12)

Slå på ljud

Artisten Cyndi Lauper, 68, har givit världen megahits som Girls Just Want To Have Fun, Time After Time och True Colors. Hon har utöver det även givit liv åt en son vid namn Declyn Thornton Lauper, även kallad Dex.

Idag är sonen 24 år och går i sin kända mammas fotspår!

Följer med mamma på röda mattan

Cyndi Lauper och skådespelaren David Thornton, 69, (känd från tv-serien Law & Order) gifte sin 1991. Sex år senare föddes deras enda gemensamma barn Dex.

I en intervju med ABC News har Cyndi tidigare förklarat hur diskussionerna gått där hemma vad gäller att ta hand om ett barn och samtidigt jobba i show business. Maken David ville gärna att Cyndi skulle slå av på takten litegrann när sonen kom, men hon höll inte med:

– Vi är ett par som försöker uppfostra ett barn och samtidigt hålla ihop. Jag vill inte vara en fejkförälder. Jag vill inte vara en fejkartist. Jag vill inte vara en fejkförfattare. Jag vill inte fejka någonting. Jag vill vara äkta!, förklarade Cyndi som invändning mot makens önskan.

Genom åren har hon istället kombinerat sina olika roller i livet vilket resulterat i att Dex följt med mamma Cyndi på events och röda mattor. Här poserar de vid premiären av föreställningen Kinky Boots på Broadway i New York. Året är 2013 och Dex är 16 år:

cyndi lauper och dex 2013

Cyndi Lauper och sonen Dex Thornton gör sällskap på röda mattan 2013.

Cyndi Lauper hyllar sonen Dex

Dex har på senare år tagit rygg på mamma och satsat på musiken. Hans genre är hiphop, han har ett kontrakt med skivbolaget Colombo Records och släppte 2016 sin debutsingel Wavy. På Instagram imponerar Dex genom att ha dubbelt så många följare som mamma (över 2 miljoner!) och att med jämna mellanrum släppa nya låtklipp.

I augusti 2021 släppte kändissonen låten Through The Roof, och några månader senare syntes han åter vid morsans sida på galan MTV Video Music Awards:

cyndi lauper och dex 2021

Mor och son, Cyndi Lauper och Dex Thornton, är väldigt stylish ihop på röda mattan vid MTV Video Music Awards hösten 2021.

Att Cyndi har kärlek för sin son går inte att ta miste på. I ett Instagraminlägg från i fjol hyllar hon avkomman på hans födelsedag. Intill en riktigt härlig throwback-bild med sonen och maken skriver Cyndi:

”Vi älskar dig så mycket och är så stolta över dig. Ditt engagemang för ditt hantverk är oöverträffat. Vi ser fram emot att se vad som händer för dig härnäst”.

skärmdump instaram cyndi lauper

Cyndi Laupers hyllningsinlägg till sonen Dex på födelsedagen 2021.

Källa: Closer

Foto: TT, Instagram

Relaterade artiklar
Caroline af Ugglas två barn har vuxit upp – här är Eddie-Lee och Otis
Heath Ledger och Michelle Williams dotter har vuxit upp – här är Matilda
Här är Yoko Ono och John Lennons gemensamma barn idag