Då har Gröna Lunds nya berg- och dalbana Monster premiär

Då har Gröna Lunds nya berg- och dalbana Monster premiär

Efter tre års bygge verkar det nu som superduper berg-och dalbanan Monster – King of Roller Coasters äntligen snart är klar!

I tre års tid har teamet bakom Gröna Lund planerat och byggt ihop den nya berg- och dalbanan Monster. Och nu verkar det som att de sista bitarna av banan snart är på plats, för i ett pressmeddelande meddelar nu nöjesparken att det i början av 2021 kommer vara klara med den häftiga attraktionen.

Den nya berg- och dalbanan med namnet Monster kommer ta sina gäster 34 meter över marken, upp och ner i 90 kilometer i timmen! Och den 24 april är nöjesparken redo att öppna upp för alla som är sugna på ett snabbt åk.

Byggnationen – den största i Gröna Lunds historia

Arbetet med berg- och dalbanan innefattade även en annan stor ombyggnation, som är den största i tivolits historia, där en tredjedel av Gröna Lunds ytor förvandlat med nya tematiserade miljöer, matställen och spel. Den delen var klar redan under våren 2020 men i och med rådande pandemi – gick besökarna miste om premiären för de nya området.

– Det här är den största och häftigaste attraktionen i Gröna Lunds historia. Projektet är så omfattande att det påbörjades redan för tre år sedan, långt innan corona. Med ett helt förlorat år 2020 är det nu ännu viktigare att vi inleder nästa säsong på starkast möjliga sätt och det gör vi verkligen med en nyhet som Monster, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell i pressmeddelandet.

Historien bakom den nya berg- och dalbanan Monster

Idag avslöjades också namnet och storyn bakom den maffiga attraktionen, vilken inspirerats av både stockholmshistoria och en urban legend.

”I en tid när Stockholms tunnelbanesystem växte fram, fanns det planer på en station under Djurgården. Men bygget avbröts plötsligt och stationen färdigställdes aldrig. Vad som hände djupt nere i tunnlarna vet ingen, men det ryktas om att man väckte något till liv som lurat nere i mörkret. Stationen förseglades med betong och föll i glömska. Flera decennier senare, under utgrävningen för Gröna Lunds nya berg- och dalbana, upptäcktes den övergivna tunnelbanestationen. Den används nu vid på- och avstigning för den nya berg- och dalbanan, som har fått namnet Monster efter myten som sedan länge omgivit den gamla stationen. Men vad som egentligen hände på platsen eller om myten är sann är det ingen som vet.”

Så grattis alla fartdårar – lagom till våren finns det nu möjlighet att testa den nya berg- och dalbanan!

Foto: TT

LÄS MER:

21 storfilmer som fyller 21 år 2021

Här kan du äta julbord i Stockholm, Göteborg och Malmö 2020

20 Nobelklänningar som fyller 20 år i år