Tredelad bild med hunden lady som äter pasta, skönheten och odjuret som dansar med varandra och Elsa från Frost

Då kommer streamingtjänsten Disney plus till Sverige

Efter stora förseningar står det nu klart när Disney plus lanseras i Sverige. Streamingtjänsten kommer att erbjuda allt, även för de riktigt inbitna Disney-fansen.

Disney plus är streamingtjänsten för dig som älskar Disneyfilmer. Den kommer att samla material från bland annat Pixar, Marvel, Star Wars, en hel del från Fox och självklart allt från Disney. För cirka 70 kronor i månaden får du 500 filmer samt 7500 tv-avsnitt. Bland utbudet finns klassiker som LejonkungenEnsam hemma och Djungelboken men även nyare filmer som Frozen 2 och otecknade Lady och Lufsen. 

Då kommer Disney plus till Sverige

Youtube har Disney lagt upp en film på över tre timmar där den nyfikna kan se klipp från alla de filmer och tv-serier som ingår i tjänsten. Alla Star Wars-filmer, alla klassiska tecknade filmer och inte mindre än 18 Marvel-filmer ingår. Dessutom får de ensamrätten till de drygt 30 säsongerna som finns av The Simpsons.

Frågan som många har ställt sig är när Disney plus kommer till Sverige. Ursprungsplanen var att lansera tjänsten i de nordiska länderna under mars månad, premiären sköts sedan upp till sommaren – för att slutligen skjutas upp igen. Nu står det nämligen klart att Disney plus kommer till Sverige först i september.

En anledning till förseningen ska vara att Disney måste få loss rättigheterna i respektive land. Därför kommer även utbudet skilja sig åt i de olika länderna.

Filmerna som kommer att finnas på Disney plus

Disney plus lanserades i USA i november, och har redan 24 miljoner användare. Bara första dygnet tecknades tio miljoner abonnemang.

I och med att de nu får ensamrätten till flera filmer och serier betyder det också att mycket plockas bort från andra streamingtjänster. Till exempel plockas alla Disneyfilmer bort från Netflix och likaså allt från Star Wars, Marvel, och Pixar. Filmer som Avengers, Spiderman, Upp, Toy Story och Bilar tas alltså bort från Netflix och kommer nu enbart att finnas på Disney plus.

Producerar ny Star Wars-serie

Till den nya streamingtjänsten kommer Disney tillsammans med Lucasfilm att producera en helt ny Star Wars-serie. Det kommer även en serie om Marvel-karaktären Loki från filmen Thor.

Disney plus planerar även att ta fram nya projekt från Monsters Inc-världen och High School Musical.

Foto: TT

Läs mer:

Quiz: Bara ett Disneyproffs kan få 18 av 18 rätt på det här quizet

11 nya filmer och serier från Disney som du bara måste se

Här är trailern till Disneys nya film om Lady och Lufsen