Därför avbröts rebooten av Lizzie McGuire – Hilary Duff om verkliga anledningenS

Därför avbröts rebooten av Lizzie McGuire – Hilary Duff om anledningen

I en ny intervju i The Jess Calge Show berättar Hilary Duff varför rebooten av Lizzie McGuire, som var planerad till Disney+, avbröts – trots flera inspelade avsnitt.
Hilary Duff – 5 saker du inte visste om skådespelerskan
1:17

Efter reklamen: Hilary Duff – 5 saker du inte visste om skådespelerskan

(1:17)

Slå på ljud

Som vi längtade efter den där rebooten av Lizzie McGuire som annonserades under 2019. Planen var att den nya serien skulle sändas på Disney+ och lyckligtvis var the one and only Hilary Duff med på projektet.

Men tidigare i år så möttes vi istället av det dystra beskedet att serien inte kommer att bli av, trots att avsnitt redan var inspelade.

Lizzie McGuire

Hur nostalgisk blir man inte av den här bilden?

Hilary Duff: ”Rimmar inte riktigt med vart jag ser Lizzie McGuire nu”

Men vad var det egentligen som krossade våra drömmar om en ny Lizzie McGuire? Enligt självaste Lizzie McGuire själv, Hilary Duff, så handlar det hela om för mycket kärlek för karaktären.

– Det är lite det som har varit kampen. Jag vill inte kalla det för en kamp för det har varit på väldigt goda villkor för alla som varit involverade, för både mig och Disney, men det är också det som har varit grejen. Jag tror att de verkligen försöker att ta reda på vad det är för material de vill ha på Disney+, och det rimmar inte riktigt med vart jag ser Lizzie McGuire just nu. Du vet, jag är väldigt beskyddande av henne, och de är också väldigt beskyddande av henne, säger hon i en intervju i The Jess Calge Show.

Hilary Duff förklarar att det var väldigt viktigt för henne att fansen som växte upp med Lizzie skulle kunna relatera till henne som en vuxen kvinna, precis som de gjorde när hon spelade rollen som tonåring.

Hilary Duff under inspelningarna av nya lizzie McGuire.

– Det är bara rimligt för mig att filma en serie där hon är en 30-åring i en modern värld.

Disneys ord om avbrutna inspelningarna

Disney har i ett uttalande berättat om den nedlagda serien:

”Fansen har ett sentimentalt band till Lizzie McGuire och höga förväntningar på en ny serie. Efter att vi filmat två avsnitt insåg vi att vi behövde gå åt en annan riktning med helt nya ögon på serien”.

Seriens skapare Terri Minsky var först en del av projektet av rebooten, men hoppade av i början av 2020 på grund av oenigheter.

– Jag är så stolt över de två avsnitten som vi gjorde. Hilary har ett grepp om Lizzie som 30-åring som behöver bli sedd. Det var ljuvligt att titta på. Jag hade älskat att serien hade blivit gjord, men jag hade föredragit att den hade fått den kärlek som den behövde hos Hulu istället där vi kunde gjort den serie som vi ville göra, säger hon i en intervju med Variety.

Hilary Duff som Lizzie McGuire 2003.

Hilary Duff som Lizzie McGuire 2003.

Foto: TT

Relaterade artiklar
30 filmer och serier alla 90-talister tittade på när de var yngre
Hilary Duff är klar för huvudrollen i nya How I met your mother
Hilary Duffs bebislycka – har fått sitt tredje barn