mia skäringer

Därför får du se mindre av Mia Skäringer i Solsidan säsong 7 – egna orden

Solsidan är tillbaka i rutan men någon som tittarna kommer att få se mindre av i nya säsongen är Mia Skäringer. Nu berättar hon själv varför.
TV: Se bilderna från nya säsongen av Solsidan
0:59

Efter reklamen: TV: Se bilderna från nya säsongen av Solsidan

(0:59)

Slå på ljud

I sjunde säsongen av Solsidan står äkta makarna Alex (Felix Herngren) och Anna (Mia Skäringer) inför skilsmässa. Anna har samtidigt fått skådespelarjobb och dyker nu upp i skvallerpressen med en påstådd romans med en känd kollega.

Mia Skäringer, 44, har spelat rollen som Anna sedan premiären av Solsidans första avsnitt år 2010. I höstens säsong syns hon mindre än tidigare, och det finns en personlig anledning bakom.

Spelade scenföreställning och Solsidan samtidigt

– Jag har varit arbetsnarkoman och sagt ja till allting vilket har resulterat i att jag har jobbat alldeles för mycket under långa perioder. Man spelar in Solsidan samtidigt som man är ute och spelar sin föreställning och det är dubbla föreställningar för att det går så bra liksom. Det är klart att utåt går det bra, men inuti rasar ju ens korthus långsamt, säger Mia Skäringer i en intervju med Aftonbladet.

Hon syftar förstås på succéföreställningen No More Fucks To Give som hade premiär 2018 och som Mia spelat i arenor runt om i landet sedan dess.

Tog beslut om att trappa ned

På frågan om det hektiska schemat är anledningen till att Mia valt att trappa ned på Solsidan i år, svarar hon Aftonbladet:

– Ja, det var ett beslut som kom redan när jag spelade de sista No More Fucks To Give. Jag visste redan då att när jag driver mig själv så pass långt som den turnén var... energimässigt alltså, det var ju bland det roligaste jag varit med om i hela mitt liv, men just kroppsligt, fysiskt och psykiskt så kostar det rätt mycket. Då visste jag att nu måste jag få komma hem och vara med min familj och långsamt återhämta mig.

gänget i solsidan

Gänget återvänder i Solsidan säsong 7. Mia Skäringer är med, om än lite mindre än i tidigare säsonger.

Inför nya säsongen framförde Mia en tydlig önskan till Solsidans ensamble.

– Jag sa att jag skulle gärna vara med så lite som möjligt hahaha.

Mia berättar att hon ibland kan känna av en misstro från publiken, att de säkert undrar varför hon fortsätter göra Solsidan om hon nu inte orkar. Hon poängterar att hon trots det ”älskar Solsidan” och att tittarna har ”en skitbra säsong” att se fram emot.

Trippelt aktuell i höst

mia skäringer sjunger

Mia Skäringer släpper sin debutplatta i år.

Mia är just nu trippelt aktuell med Solsidan, ett debutalbum och en ny egen intervjupodcast, Skalla dagen. I våras valde Mia att lägga ned podcasten Skäringer och Mannheimer som hon drivit med Anna Mannheimer i fyra års tid. Nedläggningen var ett resultat av coronapandemins begränsande inverkan på samtalsämnen, och att Mia lärt sig att våga tacka nej till sådant som inte längre känns hundra procent rätt.

– Förr har jag begått våld på mig själv i perioder för att pleasa, men det är aldrig värt det för mig så jag sa till Anna att nu kommer det inte gå längre för mig, säger Mia till Aftonbladet.

Källa: Aftonbladet

Foto: TT

Se också: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin
0:48

Efter reklamen: Se också: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin

(0:48)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Molly Hammar hyllas för nakenklänning på scenen – se hela looken
Svenska kändisar som har bråkat öppet
Felix Herngren och alla hans barn – här är de idag