noomi rapacea

Därför har Noomi kvar efternamnet Rapace efter skilsmässan

Under Ola och Noomis äktenskap valde det dåvarande paret att ta det gemensamma efternamnet Rapace. Här är anledningen!
TV: 5 saker om Noomi Rapace som du kanske inte visste
1:00

Efter reklamen: TV: 5 saker om Noomi Rapace som du kanske inte visste

(1:00)

Slå på ljud

I år är det på pricken elva år sedan det forna skådespelarparet Ola Rapace och Noomi Rapace valde att separera från varandra efter nio år som gifta. Under sin relation gav de liv till sonen Lev Rapace som nu är 18 år gammal. Ola Rapace har även 22-åriga dottern Line Rapace sedan sin relation med skådespelaren Malin Morgan.

Därför tog relationen slut

När Ola Rapace tidigare berättat om sina tankar kring att relationen tog slut, gjorde han klart att han inte trodde att det var meningen att de skulle vara tillsammans hela livet.

– Men Noomi var otroligt målstyrd på att komma högst upp i branschen. Och det är inget fel med det, jag har värsta respekten för henne och den karriär hon har gjort. Verkligen! Vi är fortfarande vänner men för min del var det en del av det som gjorde det osexigt, att det handlade för mycket om karriären och för lite om drömmar, förklarade Ola Rapace i Schulman show häromåret, enligt Expressen.

Därför heter både Noomi och Ola Rapace i efternamn

Och drygt ett decennium efter skilsmässan heter ex-makarna fortfarande Rapace i efternamn, ett namn de gemensamt tog under sin relation. Efternamnet är franska och italienska för rovfågel, och man uttalar efternamnet på franskt vis, som /ra'pas/. Både Ola och Noomi Rapace kommer från tuffa familjeförhållanden. Beslutet att ha samma efternamn blev beviset på att de började något nytt tillsammans.

Tuffa familjeförhållanden sedan innan

Noomi Rapace har tidigare berättat att hon kommer från en aningen splittrad familj, och att hon som tonåring träffade sin biologiska pappa för första gången.

–Jag satt vid hans dödsbädd, höll hans hand i min. Det var bra, läkte något inom mig. Under hela min uppväxt kände jag mig lite vid sidan om, vilket både var en styrka och en svaghet. Mamma och min styvfar lät mig gå mina egna vägar – som detta att jag flyttade till Stockholm och började teaterlinjen på Södra latin när jag var 15. Men kanske hade jag behövt vara barn lite längre, berättade Noomi Rapace i Svenska Dagbladet 2009.

Ola Rapaces mamma lämnade familjen

Även Ola Rapace kommer från tuffa familjeförhållanden där han mamma lämnade hemmet när Ola bara var ett år gammal. Och han fick växa upp med bara sin pappa.

–Jag fick snabbt lära mig att ta hand om sig själv, blev tidigt tonårig. Jag fick frihet och ansvar för att klara mig själv. Jag fick mer ansvar än en Medelsvensson, berättade Ola Rapace i Svenska Dagbladet 2010.

Noomi och Ola på gala 2010.

Foto: TT

TV: Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedan
1:28

Efter reklamen: TV: Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedan

(1:28)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Noomi Rapace barn har vuxit upp – här är han idag
Zendaya och 8 andra kändisar som bär peruk – och vi hade ingen aning (!)
9 tankar jag hade när jag såg Vitt skräp – utan att spoila