paradise hotel tillbaka

Därför kommer Paradise hotel tillbaka – efter övergreppsskandalen

Efter de misstänkta sexualbrotten i Paradise Hotel valde produktionsbolaget att plocka ner realitysåpan från alla kanaler och streamingsajter. Nu väljer dock Viaplay och Viafree att sända ett specialavsnitt med vinnarna. Här är anledningen!
0:41

Efter reklamen: Paradise hotel stoppas helt

(0:41)

Den 14:e säsongen av dokusåpan Paradise Hotel rullade på med nya avsnitt vecka efter vecka precis som vanligt i rutan fram tills för ett par veckor sedan. Det var i avsnittet som sändes den 20 april som tittarna kunde se hur en manlig deltagare begår vad som skulle klassas som sexuella övergrepp på två kvinnliga deltagare.

Avsnittet hann ligga uppe mindre än 24 timmar innan hela säsongen blev borttagen från kanalerna och en polisanmälan gjordes. Rubrikerna har sedan dess avlöst varandra.

– Det är ett antal saker som har gått fel i det här. Den första händelsen var känd och missbedömdes av producent på plats, och de som sett det efter, som mindre allvarlig än den uppenbarligen var. Den andra händelsen kom oss till känna först när det här uppdagades i media för två veckor sedan, sa Anders Jensen i Nyhetsmorgon.

Paradise hotel-säsongen plockades ner överallt

När Anders Jensen medverkade i Nyhetsmorgon hade han ännu ingen prognos på om årets säsong av Paradise hotel skulle komma tillbaka eller inte, utan att de ville göra en intern utredning innan beslut fattades. För tre veckor sedan uppdaterade Paradise hotel sina sociala medier med orden:

”Vårens säsong av Paradise Hotel har helt ställs in och kommer inte att visas på Viafree eller Viaplay. Under rådande omständigheter är detta det enda rätta. Vi är såklart mycket ledsna över denna situation och för de som drabbats. Vinnarna av säsong 14 kommer att avslöjas inom kort. Vi återkommer till det.”

Därför blir det ett specialavsnitt

Och nu har då tiden kommit, och produktionsbolaget har landat i att visa ett specialavsnitt för Studio Paradise där kulceremonin visas upp för första gången då de vill uppmärksamma vinnarna och deras resa mot prispengarna.

”Som tidigare meddelat är denna säsong av PH inställd men vinnarna är utsedda och kommer att firas. Det sker i detta specialavsnitt av Studio Paradise där de berättar om sin väg till finalen och vi visar kulceremonin. Ute nu på Viafree och Viaplay”, skriver teamet bakom Paradise hotel på sociala medier nu.

”Vill hylla vinnarna”

I specialavsnittet får vi utöver kulceremonin även se programledaren Nicole Falciani när hon intervjuar säsongens vinnare Ikena Abika och Moa Lindgren.

– Som ni vet pågår en utredning, och programmet ställdes in. Vilket har inneburit en besvikelse för många, inte minst för Moa och Ike. Så med det här avsnittet vill vi hylla dem och höra om deras resa mot finalen, välkomnar Falciani tittarna till programmet som sedermera inte berör den uppmärksammade övergreppsskandalen.

Foto: TT/Viaplay

Relaterade artiklar
Baaam recap: Paradise Hotel – vad har hänt egentligen?
Programledaren Nicole Falciani om händelserna i Paradise Hotel – efter polisanmälan
Så gick det sen för Paradise Hotel-stjärnorna – se bilderna här