Därför skaffade Jennifer Aniston Instagram – avslöjar själv

Trots att Jennifer Aniston varit emot sociala medier i flera år har hon nu blivit med Instagram. Men varför? I en ny intervju avslöjar hon anledningen.

I mitten av oktober kom nyheten som många väntat – Hollywoodstjärnan Jennifer Aniston blev med Instagram. Som första inlägg publicerade hon en bild på sig själv och de övriga medlemmarna i tv-serien Vänner följt av texten:

”Och nu är vi vänner på Instagram också. Hej Instagram”.

På mindre än ett dygn fick inlägget över åtta miljoner gilla-markeringar, och fler än 350 000 kommenterar. Bland annat från skådespelarkollegan Gwyneth Paltrow och fotomodellen Poppy Delevingne, som båda beskrev sin lycka över att Jennifer Aniston – äntligen – gjort slag i saken och skapat en Instagramprofil.

Men varför skaffade Jennifer Aniston Instagram egentligen? Under flera år har nämligen Vänner-skådisen varit tydlig med att hon är emot sociala medier.

En av anledningarna till hennes plötsliga Instagram-entré sa hon var för att hon var trött på att folk gjorde fake-konton i hennes namn, och att hon ville ha mera makt över hur hon framställdes som person. Det berättade hon i programmet Jimmy Kimmel Live kort efter att hennes konto skapats.

Men det är inte hela sanningen. I en ny intervju med The Guardian förklarar Jennifer Aniston att det finns ytterligare en förklaring.

Promotar sitt nya program The Morning Show

I intervjun med den brittiska tidningen avslöjar Jennifer Aniston att den främsta anledningen till att hon valde att ansluta sig till Instagram var för att hon ville göra reklam för sitt och Reese Witherspoons nya program The Morning Show på Apple TV. I skådespelarens profil ser man även att hon lagt in en direktlänk till programmet i sin profil.

Hon håller dock fast vid att hon fortfarande ser Instagram som en möjlighet att få tillbaka kontrollen över sitt liv och bestämma vad hon vill visa upp och inte.

Foto: TT

Läs mer:

Ska Vänner-gänget återförenas? Jobbar på “något” enligt Jennifer Aniston

Jennifer Aniston fick Instagram att krascha – här är anledningen

Allt vi vet om Apples nya streamingtjänst – Apple TV Plus