matthew perry, matt leblanc och david schwimmer

Därför sluddrar Matthew Perry i Friends the Reunion

Vänners återförening släpptes i veckan och fans har nu reagerat med bestörtning på en sak. Skådisen Matthew Perry sluddrar fram sina ord, och många frågar sig varför?
Skådisarna från vänner - då och nu
2:05

Efter reklamen: Skådisarna från vänner - då och nu

(2:05)

Slå på ljud

I Friends: The Reunion återser vi Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, David Schwimmer och Matthew Perry från den älskade tv-serien Vänner.

Programmet är 1 timme 40 minuter långt och innehåller samtal med skådespelarna och fina gästspel, vad sägs till exempel om att Lady Gaga framför Smelly Cat tillsammans med Lisa Kudrows karaktär Phoebe Buffay?

Fansen är såklart eld och lågor över att avsnittet äntligen finns att se, men en liten oro har också spridit sig. Varför sluddrar Matthew Perry när han talar?

Matthew Perry var beroende av läkemedel

Matthew Perry, 51, spelade Chandler Bing i serien. Hans karaktär var skojfrisk och älskvärd. Rent privat har Matthew inte alltid haft det så lätt. År 1997, mitt i seriens glansdagar, var han med om en olycka med jetski och fick det starka smärtstillande preparatet Vicodin utskrivet. Tabletterna som är en form av morfin gjorde Matthew beroende. Under tre år var han helt fast i missbruk, har han själv berättat.

– Jag kunde inte sluta. Till slut blev det så illa att jag inte kunde gömma det, och alla visste, sa han till People 2013.

Med tiden lyckades Perry lägga läkemedlen åt sidan och nyktra till, vilket han berättade om i BBC Radio 2 år 2016.

– Det är tre år av Vänner som jag inte minns. Mellan den tredje och sjätte säsongen var jag borta, sa han då.

Ont efter akut tandingrepp

Men Matthew Perrys lågmälda intryck, nedsjunkna axlar och sänkta blick i Friends: The Reunion har nu väckt nya frågor, är han påverkad av något preparat under inspelningen?

I en tv-intervju med People som gjorts i samband med återföreningen tycks han dessutom ha svårt att få fram orden. Enligt källor som The Sun talat med är skådisen mycket riktigt påverkad, men inte av droger utan av smärta.

– Matthew har försäkrat sina nära och kära om att han är nykter och det finns ingen anledning att oroa sig, menar källan.

– När han kom till återföreningen förklarade medlemmar ut Matthews team att han just genomgått ett akut tandingrepp. Det påverkade hans mående. Han hade ont vilket var anledningen till hans sluddriga tal.

Matthew Perry själv har inte kommenterat talet eller måendet under inspelningen. Friends: The Reunion finns att streama nu på HBO Nordic.

Läs ännu mer om tv-serier!

Får du inte nog av tv-serier? Här kan du få tips på nya serier att följa och gamla att upptäcka. Och såklart de hetaste nyheterna om just din favorit. Ladda för seriemaraton med oss!

Källa: The Sun, Nyheter24

Foto: TT

Relaterade artiklar
Elliot Page hyllas efter sin första bild sedan operationen
Här är killarna som kommer tillbaka i nya Sex and the city
Det visade sig att Vänner-stjärnorna är kusiner – hur sjukt?!