Därför tar Jennifer Lawrence en paus från skådespeleriet – i ett år

Därför tar Jennifer Lawrence en paus från skådespeleriet – i ett år

Hon har tidigare uttalat sig om ojämställda löner och kvinnors rättigheter. Nu tar Jennifer Lawrence det politiska engagemanget ett steg längre och sätter skådiskarriären på paus.

Läs mer: Så mycket dyrare blir paket från länder utanför EU – redan 1 mars

Jennifer Lawrence är just nu aktuell med thrillern Red Sparrow och är mitt uppe i att promota filmen. I en intervju med Entertainment Tonight avslöjar Jennifer att hon planerar att ta en paus från skådespeleriet i ett helt år – för att istället engagera sig politiskt.

– Jag kommer att ta ledigt nästa år. Jag kommer jobba med en organisation som är en del av Represent.Us och försöka få unga människor politiskt engagerade på en lokal nivå, säger hon.

Represent.Us är en partipolitiskt obunden och ideell organisation vars mission är att driva igenom antikorruptionslagar på lokal och statlig nivå och minska korruptionen i USA.

Läs mer: Vet du din färgpersonlighet? Det borde du –och vi har testet

Den Oscarsvinnande skådespelaren menar att arbetet har inget med partipolitik att göra utan handlar om att förhindra korruption och ”fixa demokratin”. Det här är inte första gången som Jennifer Lawrence har engagerat sig politiskt. I januari deltog hon i Women’s March och har uttalat sig om löneskillnader mellan män och kvinnor i Hollywood.

Foto: Jennifer Lawrence, IBL