”JAG ÄR INTE SUGEN PÅ ATT STÅ INFÖR EN GRUPP MED MÄN HELT NAKEN”

Därför vägrar Keira Knightley göra sex-scener med manliga regissörer

Nu har Keira Knightley bestämt sig för att aldrig mer klä av sig kläderna inför en manlig regissör igen. Här är anledningen!

Nu förklarar skådespelaren Keira Knightley att hon aldrig varit helt emot nakenscener i sina filmer, utan att en stor del av problemet har varit att klä av sig paltorna i en film med manliga regissörer.

– Det är delvis fåfänga, men också på grund av the Male gaze, säger Keira Knightley i en intervju med the Chanel Connects podcast och menar alltså begreppet the Male gaze. Som precis som det låter handlar om hur den ”den manliga blicken” avgör hur företeelser porträtteras på vita duken.

Begreppet syftar alltså på det sätt skapandet av visuell konst struktureras kring manliga tittare och används inom feministisk filmteori.

– Om jag är med i en berättelse om moderskap, och resan till att acceptera sin kropp, så känner jag... Förlåt men det måste vara med en kvinnlig filmskapare, säger hon och menar att den typen av story bör berättas ur och från ett kvinnligt perspektiv.

”...hemska sexscenerna där man är helt inoljad”

Keira Knightley har tidigare sagt att hon stött på många problem när hon arbetat med manliga regissörer och nu när hon är tvåbarnsmamma, tänker hon aldrig ställa sig komplett näck inför en grupp med män. Och Keira Knightley är numera en ”never-nude”, när det kommer till manliga regissörer.

– Jag vill inte att det ska vara de här hemska sexscenerna där man är helt inoljad och alla bara stönar. Jag är inte intresserad av att göra det där, slår hon fast och fortsätter:

– Det finns väl tillfällen där jag tänkt att ”Ja okej, jag förstår att den här sexscenen är bra i den här filmen, och att man då bara behöver någon som ser het ut”. Men då kan man använda någon annan eftersom att jag är för fåfäng. Och kroppen har gett liv till två barn nu, och jag är inte sugen på att stå inför en grupp med män helt naken, säger skådespelaren som fick dottern Edie 2015, och dottern Delilah 2019 tillsammans med maken och musikern James Righton.

Foto: TT

Natalie Portman om konsekvenserna av att bli sexualiserad som barn

16 kändisar som är 160 centimeter eller kortare

9 kändisar vi var stensäkra på kom från USA – men som tydligen inte gör det