De 10 finaste paren på Oscarsgalans röda matta

De 10 finaste paren på Oscarsgalans röda matta

Oscarsgalans röda matta var återigen full av vackra klänningar och härliga par. Här har vi listat tio av de finaste paren vi såg och det är allt från partners, kompisar, till mammor med sina barn.

Det är inte bara klänningarna som glittrar på röda mattan under Oscarsgalan. Det brukar också glittra lite extra om alla fina par som kommer till galan tillsammans. Och missförstå oss inte nu, par behöver inte betyda att det är kärlekspar. Det är fler än en superstjärna som skrider ner för röda mattan i sällskap av sin mamma, bror eller kompis.

Vi har fastnat för tio par som på något sätt stack ut lite extra under årets Oscarsgala.

Noah Baumbach och Greta Gerwig

Regissörparet träffades första gången 2010 och var i år båda inblandade i Oscarsnominerade toppfilmer. Både Greta Gerwigs film Little Women och Noah Baumbach film Marriage Story var nominerade i flera kategorier, bland annat bästa film.

Adam Driver och Joanne Tucker

Skådespelarparet Adam Driver – som var nominerad i kategorin bästa skådespelare – och Joanne Tucker har varit gifta sedan 2013. De fick också en son som de lyckades hålla hemlig under hans första två år.

Keanu Reeves med Patricia Taylor

I år tog skådespelaren Keanu Reeves med sig sin mamma till Oscarsgalan, trots rykten om att han dejtar Alexandra Grant sedan flera år. Mamma Patricia Taylor visade sig dock vara en riktigt fullträff och charmade journalisterna på röda mattan.

Tom Hanks och Rita Wilson

Ett par riktiga Hollywoodrävar. De gifte sig redan 1988 och har två söner. Det är alltså ett verkligt långt äktenskap, med Hollywoodmått mätt. Det är lika härligt att se dem varje gång de kliver upp på röda mattan.

Tonya Lewis Lee och Spike Lee

Regissören Spike Lee hedrade den nyligen bortgångne basketstjärnan Kobe Bryant genom att ha numret 24, som var Kobe Bryants nummer, på sin lila jacka. Med sig på röda mattan hade han sin fru Tonya Lewis Lee som dels jobbar som tv-producent, men som också är en entreprenör inom kvinnohälsa.

Roman Griffin Davis och Archie Yates

Hela röda mattan och journalisterna vid sidan av den smälte som smör när de här två killarna kom gående. Stjärnorna från Jojo Rabbit vinner priset för charmigast på röda mattan alla dagar i veckan.

Rooney Mara och Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix som vann pris för bästa skådespelare för Joker hade med sig flickvännen Rooney Mara. Hon är också skådespelare och har bland annat spelat Lisbeth Salander i den amerikanska versionen av Millennium-filmerna. Ett av Hollywoods coolaste par.

Scarlett Johansson och Colin Jost

En av de med störst stjärnglans på galan var Scarlett Johansson som var nominerad både för bästa biroll och bästa skådespelerska. Hon kom till galan tillsammans med sin pojkvän Colin Jost. Han är bland annat en av huvudförfattarna till långköraren Saturday night live och Weekend update. De har varit tillsammans sedan 2017.

Gerda Jacoba Aletta Maritz och Charlize Theron

Det var inte bara Keanu Reeves som tog med sig sin mamma på röda mattan. Det gjorde också Charlize Theron som var nominerad i kategorin bästa skådespelerska för Bombshell. Mamman med det coola namnet Gerda Jacoba Aletta Maritz bor nära sin dotter och är ofta hennes dejt på röda mattor.

Billie Eilish och Finneas O’Connell

Superstjärnan Billie Eilish skriver mycket musik tillsammans med sin bror Finneas O’Connell. På Oscarsgalan uppträdde de båda under Im Memoriam, då man minns de filmarbetare som gått bort under det gångna året. De framträdde med en mycket rörande version av The Beatles Yesterday.

Foto: TT

Läs mer: 

Oscarsgalan 2020: De 15 roligaste reaktionerna på Twitter

De 5 bästa ögonblicken från Oscarsgalan 2020

Se klänningarna på röda mattan från Oscarsgalan 2020