De 5 bästa ögonblicken från VMA-galan 2019

De 5 bästa ögonblicken från VMA-galan 2019

Missy Elliot, Miley Cyrus och Taylor Swift var några av stjärnorna som stod för höjdpunkterna under VMA-galan!

I natt, svensk tid, hölls den 36:e upplagan av MTV Video Music Awards (VMA).

Under galan prisades de bästa musikvideorna från året som gått och den här gången dominerades vinnarlistan av kvinnliga artister. Taylor Swift, Ariana Grande och Billie Eilish var bara några stjärnor som fick ta emot utmärkelser under kvällen, som också bjöd på flera minnesvärda ögonblick.

Här har vi samlat de allra bästa ögonblicken, utan inbördes ordning!


VMA-galans 5 bästa ögonblick

Taylor Swifts hbtq-statement

I år var det Taylor Swift som vann priset för bästa video med sin singel You Need to Calm Down. I videon tar Swift ställning för hbtq-personers rättigheter, något hon också lyfte i sitt tacktal:

– Röstade du på den här videon innebär det att du vill leva i en värld där vi alla behandlas lika enligt lag, sa Swift bland annat.

Hör Taylor Swifts tacktal här:

Shawn Mendes och Camila Cabelos Señorita-framträdande

Ända sedan Shawn Mendes och Camila Cabello släppte Señorita har det skvallrats non stop om duon. För kan det vara så att det är en romans på gång?

Singeln vann priset för bästa samarbete och under kvällen framförde artisterna också låten, deras första liveframträdande. Hot hot hot!

 Se Señorita live – med Shawn Mendes och Camila Cabello:

https://twitter.com/vmas/status/1166168275933417472

Lizzo Champions framträdande

Artisten Lizzo Champion är känd för att förespråka kroppspositivism och kvällens VMA-gala var inget undantag. När det var dags för stjärnan att äntra scenen backades hon upp av en rad kurviga dansare och sångerskor, ett framträdande som mottogs med rungande applåder.

Se Lizzo Champions på VMA-galan:

Miley Cyrus oväntade livelåt

Nyligen meddelade artisten Miley Cyrus att hon och maken Liam Hemsworth ska skiljas, åtta månader efter deras giftermål. Paret har haft ett av- och på-förhållande i flera år, men nu verkar det vara slut för gott.

I samband med skilsmässan släpptes låten Slide Away, som tros handla om deras uppbrott. Under måndagsmorgon avslöjades att Cyrus skulle uppträda på VMA-galan med just den låten, live för första gången.

Se Miley Cyrus liveversion av Slide Away:

https://twitter.com/this_miley/status/1166166808359030787

Missy Elliots mäktiga medley

Hiphopartisten Missy Elliot stod utan tvekan för kvällens mest omtalade framträdande, ett maffigt medley med såväl gamla som nya låtar.

Efter att ha inlett med sin senaste singel Throw it Back gjorde hon just det – och backade bandet med hitlåtar som Pass That Dutch, Lose Control och Get Ur Freak On.

Magiskt, Missy!

Se Missy Elliots VMA-framträdande:

Läs mer:

VMA 2019: Här är alla vinnare

VMA 2019: Här är stjärnorna på röda mattan

Foto: TT