De är klara för nya Gossip girl – allt vi vet om skådespelarna

De är klara för nya Gossip girl – allt vi vet om skådespelarna

Snart spelas en helt ny version av Gossip girl in. Här är de fem första skådespelarna som är klara för tv-serien – från musikalstjärnor till skräckfilmsskådisar.

Redan för ett år sedan började det ryktas om att den populära serien Gossip girl eventuellt skulle komma tillbaka i ny tappning. På en pressträff avslöjade nämligen Mark Pedowitz, manager för ett amerikanskt produktionsbolag, att en återkomst av tv-serien varit i åtanke. Ett drygt halvår senare bekräftades ryktet – serien får en fortsättning.

Kirsten Bell gör rösten till Gossip girl

Serien, som handlar om de rika ungdomarna Serena van der Woodsen, Blair Waldorf, Chuck Bass, Nate Archibald samt Dan och Jenny Humphrey, sändes i sex säsonger mellan 2007 och 2012. Flera av skådespelarna fick sina stora genombrott i serien, däribland Blake Lively, Leighton Meester och Penn Badgley som i dag är stora stjärnor i Hollywood.

I november stod det klart att en välbekant röst från förr kommer att återvända i serien. Precis som tidigare kommer Kristen Bell att inta rollen som seriens skvallrande och allvetande berättarröst.

– Kristen Bell har alltid varit och kommer alltid att vara Gossip girls röst, sa seriens producenter i ett uttalande, enligt The Hollywood Reporter.

Nya skådespelarna i Gossip girl 2020

Nu tillkommer ytterligare fem namn på personer som dyker upp i den nya versionen av serien. Enligt Deadline ska 19-åriga Emily Alyn Lind spela en av huvudrollerna. Hennes karaktär Audrey befinner sig i ett förhållande men börjar fundera på vad mer som finns där ute. Emily har tidigare spelat i bland annat ABC-serien Revenge och skräckfilmen The Babysitter.

Emily Alyn Lind håller en hand på höften och ler mot kameran

Emily Alyn Lind är klar för Gossip girl.

De andra fyra skådespelarna som enligt Variety redan har skrivit på kontrakt är Whitney Peak, Pretty Little Liars-skådisen Eli Brown, Johnathan Fernandez samt Broadway-stjärnan Jason Gotay. Det är ännu inte klart vilka roller de kommer att ha i serien.

Närbild, kollage på Jason Gotay, Jhnathan Fernandez, Eli Brown, Whitney Peak.

Från vänster: Jason Gotay, Johnathan Fernandez, Eli Brown, Whitney Peak.

Allt vi vet om serien hittills

Nya Gossip girl kommer sammanlagt att bestå av tio avsnitt, och dessa kommer att utspela sig åtta år efter originalseriens händelser. Precis som tidigare kommer vi att få följa ett gäng ungdomar i en privilegierad skola på Manhattan, och enligt flera amerikanska medier kommer den nya säsongen att handla mycket om hur användandet av sociala medier, och New York som stad, har förändrats sedan serien hade premiär för tolv år sedan.

I en intervju med E! News berättar skaparen Josh Schwartz att identiteten på ”Gossip girl” inte kommer att vara hemlig denna gång. Han menar nämligen att vi alla, på grund av sociala medier, är vår egen ”Gossip girl” numera, ett fenomen som skaparna kommer spinna vidare på i den nya säsongen.

Alla seriens originalmedlemmar har blivit tillfrågade om att delta, men förutom Kristen Bell har ingen ännu bekräftat sin medverkan.

– De har spelat sina karaktärer i sex år, och om de känner att de är nöjda med det så vill vi respektera deras beslut. Men självklart skulle det vara roligt att få se dem igen, sa Josh Schwartz när han fick frågan om de gamla skådespelarna kommer att återvända.

När nya Gossip girl har premiär är inte bekräftat. Men serien utvecklas för Warner medias kommande streamingtjänst HBO Max som lanseras 2020.

Foto: TT, Instagram

LÄS MER:

Bildspecial: Så ser Gossip girl-skådisarna ut i dag

Här är nya tv-serien som är en blandning av Gossip Girl och PLL

Nya säsongen av Gossip girl – här är allt vi vet