De mest överraskande sluten på en serie – spoileralert!

The Hills, Lost, Tre Kronor. Här är de mest överraskande sluten på en serie.

När det sista avsnitten av favoritserien närmar sig är det alltid lite bitterljuvt och chansen är dessutom stor att man blir rejält besviken. Ibland händer det även att man blir chockad och överraskad och bara sitter och gapar efter den sista finalscenen.

Här är de mest överraskande sluten på en serie – stor varning för spoilers!

The Hills

I realityserien The Hills fick vi följa gänget från Laguna Beach, i Orange County, USA, som åkte till Los Angeles. Serien hade premiär i USA år 2006, blev en rejäl succé och sändes i sex säsonger fram till 2010. Under hela seriens gång diskuterades det flitigt kring hur mycket som var äkta och hur mycket som var manus och fejkat.

För den som trodde att allt var autentiskt i serien blev slutscenen extra chockerande, även om den mest cyniska förmodligen också blev förvånad. I slutscenen visas nämligen hur en kuliss dras undan bakom Brody, som precis hade tagit ett tårfyllt farväl av exet Kristin Cavallari, och man ser hela filmteamet bakom produktionen. Det såg ut som att de befann sig mitt i en filmscen, och Brody och Kristin lämnade fansen ovetande kring om de verkligen hade varit ihop eller om allt bara var iscensatt.

How I Met Your Mother

Det var en hel del som var besvikna efter att det sista avsnittet av How I Met Your Mother vilket kanske inte var så konstigt ändå, då vi under hela nio säsonger fick teasers om vem mamman till Ted Mosbys barn var. I säsong 9, i samband med Barneys och Robins bröllop, fick tittarna äntligen reda på vem hon var men i säsongsfinalen fick de också reda på att hon dog när barnen var små på grund av en sjukdom. Barney och Robin skiljer sig och Ted blir tillsammans med Robin istället. Rätt fint, men också ganska snopet.

Dexter

Det sista avsnittet av serien Dexter, som handlade om en seriemördare som kom undan med sina brott i hela sju säsonger, är helt klart ett av de mest omtalade sluten i serievärlden. Många trodde nog att han äntligen skulle få sona för sina handlingar i slutet men så blev inte direkt fallet. Istället mördar Dexter indirekt sin syster och dumpar hennes kropp i havet. Han ror dessutom sin båt in i en orkan, kommer ut levande och startar därefter ett helt nytt liv som skogshuggare.

The Sopranos

The Sopranos, serien som kretsar kring maffiabossen Tony Soprano som styr sin verksamhet bestående av organiserad brottslighet förtäckt som konsultfirma inom avfallshantering, hade premiär 1999 och blev snabbt populär när den kom.

Den sista scenen är nog dessutom en av de mest omtalade seriesluten någonsin. Då ser man Tony sitta och vänta in sin familj på en restaurang och familjemedlemmarna kommer dit en och en, alltmedan Don’t Stop Believin’ med Journey spelas i bakgrunden. Samtidigt som han väntar ser vi skumma typer runt omkring i restaurangen. När dottern precis ska gå in i restaurangen tittar Tony upp och skärmen blir svart. Vi får med andra ord aldrig veta hur det går för honom.

Seinfeld

Det sista avsnittet av kultserien Seinfeld var uppdelad i två delar där många favoritkaraktärer återvände, men de fyra huvudkaraktärerna satt inspärrade i fängelse. Ett rätt dystert avslut på en komediserie, kan tyckas.

Lost

Serien Lost gjorde sig känd bland publiken genom att väcka fråga på fråga efter varje avsnitt, och de blev sällan besvarade. Under de sex säsongerna som skapades kom det också fler frågor än svar. Även det sista avsnittet gick i samma tema, och fick ett öppet avslut.

Tre Kronor

Den svenska dramaserien Tre Kronor sändes i 123 delar i TV4 under åren 1994 till 1999, och handlade om familjen Wästberg i villaförorten Mälarviken. Såpoperan var visserligen stundtals dramatisk men slutet var särskilt brutalt. Då hade den psykopatiske pastorn Sten Frisk sprängladdningar runt kroppen och utförde ett självmordsattentat mot idrottshallen och restaurangen Tre Kronor. De flesta av de då aktuella huvudkaraktärerna var samlade i lokalen när sprängladdningen utlöstes och därmed dog de eller skadades svårt. Det visades dock aldrig hur det gick för dem efteråt.

Sons of Anarchy

Sons of Anarchy var väldigt populär när den sändes och gick i hela sju säsonger. Det som chockade många i det sista finalavsnittet var hur det gick för huvudkaraktären Jax. Då får man se honom åka på vägen, där hans pappa tog livet av sig för många år sedan, med en rad polisbilar efter sig. Plötsligt släpper han taget om motorcykeln och åker rakt in i en mötande lastbil. Han avslutar med andra ord sitt liv, precis som hans pappa gjorde före honom.

Foto: TT

LÄS MER:

5 mysiga semesterhus från välkända filmer och serier

11 oanade plot twists som i sig förtjänar en Oscar

Här är årets mest populära serier och dokumentärer på HBO