Den inre cirkeln är Sveriges svar på House of Cards – se trailern

Per Schlingmanns roman har blivit tv-serie. Den 22 mars har Den Inre Cirkeln premiär på Viaplay!

Man kan väl lugnt säga att vi svenskar fått vår beskärda del av politiskt kaos den senaste tiden. Men om du fortfarande är sugen på mer drama så ska du kolla in Den inre cirkeln, en ny produktion med premiär på Viaplay den 22 mars i år.

Serien baseras på Per Schlingmanns roman I maktens öga och kretsar kring näringsministern David Ehrling (Niklas Engdahl) som ser sin chans att ta makten när stadsministern avgår. Under några intensiva dagar mitt i Almedalsveckan får vi följa Engdahls kamp för att knipa den högsta posten.

Schlingmann har själv erfarenhet från politiken då han tidigare arbetat som bland annat kommunikationschef och partisekreterare för Moderaterna:

– Vi är oerhört stolta över att få skapa ett nytt skarpt drama med Per Schlingmann som har en unik inblick i en värld som vi alla vill veta mer om. Det här blir en svensk mix av House of Cards och Empire där starka karaktärsporträtt driver en mångbottnad historia om det politiska livet bakom fasaden, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay, i ett pressmeddelande.

Du som är ett fan av klassikern Skärgårdsdoktorn har också anledning att jubla. Ebba Hultkvist Stragne gör nämligen comeback i Den inre cirkeln som reportern Josephine Sparre.

Se trailern till Den inre cirkeln:

Läs mer:

Se trailern till Killing Eve säsong 2 – då har tv-serien premiär

Då har Big Little Lies säsong 2 premiär på HBO

Trailer och premiärdatum för The Handmaid’s Tale säsong 3

Foto: Johan Paulin//Fundament Film