Kärlek & Anarki och Tiger King

Det här streamade flest svenskar på Netflix 2020

Från Kärlek & Anarki till Tiger King. Här är innehållet som lockade flest svenskar på Netflix 2020 – perfekt lista att spara som inspiration!
Netflix mest sedda 2020 i Sverige
Slå på ljud

Netflix meddelande nyligen vilket innehåll som frestat flest svenskar under 2020 – och årets topplista bjuder på både drama och komedi, kungligheter och mentalsjukhus.

Nedan listat vi 2020 års tittartrender på streamingtjänsten Netflix:

Svenskarnas favoritgenrer – topp 3

Det har minst sagt varit ett speciellt år, och därför är det kanske inte konstigt att vi dragits till sådant som är kul att titta på och som hjälper oss att fly vardagen för en stund. I år var de populäraste genrerna i Sverige nämligen följande:

  1. Drama

  2. Komedi och stand-up

  3. Kids

Bland de dramatitlar som lockat flest toppar Kärlek & Anarki och Young Wallander – och det är inte bara i Sverige som serierna gjort avtryck. Både Kärlek & Anarki och Young Wallander är nämligen de mest populära svenska serierna världen över och finns representerade på fler än 20 internationella topp 10 listor var.

När det kommer till internationella dramatitlar drogs vi till The Crown säsong 4, Unorthodox och Ratched.

På första platsen över de mest sedda komedierna i Sverige hittar vi Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, men även Mia Skäringer Lázárs No More F*cks To Give, och David Batra: Elefanten i rummet lockade tittare.

Populäraste serierna – topp 3

Bland de titlar som legat längst på Sveriges topp 10-lista återfinns en gammal klassiker och två engagerande nyheter – nämligen populära Modern Family och dokumentärserierna The Last Dance och Tiger King.

1. Modern Family

Emmybelönad komediserie från 2009 som handlar om Jay Pritchett och hans komplexa familj i Los Angeles. Tittarna får följa hur komplicerat, jobbigt och kärleksfullt livet i den moderna storfamiljen kan vara.

2. The Last Dance

Dokumentärserie från 2020 som handlar om superstjärnan Michael Jordan och Chicago Bulls under 1990-talet. Tittarna får bland annat ta del av aldrig tidigare visat material från den berömda säsongen 1997–1998.

3. Tiger King: Murder Mayhem and Madness

Omdiskuterad serie från 2020 där tittarna får följa excentriska karaktärer, stora kattdjur – och en djurparksägare som, minst sagt, tappar kontrollen. Serien nominerades till sex Emmys, bland annat för bästa dokumentärserie.

Foto: Netflix

LÄS MER:

Här är de mest sedda serierna på HBO 2020

Årets bästa tv-serier att bingekolla på enligt Imdb

Onödigaste dödsfallen i tv-serier

Relaterade artiklar
Här är skådisarna i den nya svenska Netflix-serien Folk med ångest
Här är första bilderna från Sex Education säsong 3
Red Dot är Netflix första svenska film – allt du behöver veta