Lisbeth Salander i Män som hatar kvinnor

Det kommer en ny tv-serie om Lisbeth Salander

Millennium-böckernas huvudkaraktär, Lisbeth Salander, är tillbaka. Nu står det nämligen klart att det kommer att komma en ny tv-serie om “The girl with the dragon tattoo”.
10 serier med högsta betyg på IMDb
Slå på ljud

Just nu håller Amazon och Sony Pictures Television på att utveckla en ny tv-serie som följer Lisbeth Salander från Stieg Larssons Millennium-böcker, det uppger amerikanska Variety.

Enligt tidningen kallas projektet för ”The girl with the dragon tattoo”, vilket även är den amerikanska titeln på boken och filmen Män som hatar kvinnor. Trots det kommer serien inte att fungera som någon uppföljare, tanken är i stället att plocka ut rollfiguren Lisbeth Salander och bygga upp en ny och mer modern berättelse kring henne.

När kommer serien om Lisbeth Salander?

Än så länge är inte mycket känt om projektet ”The girl with the dragon tattoo”, mer än att Andy Harries (från bland annat Strike Back, The Crown och Outlander) kommer att axla rollen som exekutiv producent tillsammans med Rob Bullock.

Vilka som ska skådespela i serien och var den kommer att utspela sig är inte känt ännu. Det är också oklart när tv-serien är tänkt att ha premiär.

Första Millennium-boken kom 2005

Innan Stieg Larsson avled 2004 hade han hunnit färdigställa tre deckare – de så kallade Millennium-böckerna. Den första boken (Män som hatar kvinnor) gavs ut i augusti 2005. Året därefter kom den andra boken (Flickan som lekte med elden) och året efter det kom den tredje (Luftslottet som sprängdes).

2013 gick Norstedts förlag ut med att författaren David Lagercrantz fått i uppgift att skriva en fristående fortsättning till trilogin. Vilket ledde till att ytterligare tre böcker släpptes – Det som inte dödar oss, Mannen som sökte sin skugga och Hon som måste dö.

Tillsammans har böckerna sålts i mer än 100 miljoner exemplar över hela världen.

I de svenska Millennium-filmerna spelar Noomi Rapace rollen som Lisbeth Salander.

Foto: TT

LÄS MER:

4 anledningar – därför pratar alla om tv-serien Normala Människor

5 anledningar att se nya tv-serien White Lines

Populära tv-karaktärerna som skulle spelats av någon annan