Nate skulle varit Gossip Girl

Det var egentligen inte tänkt att Dan skulle vara Gossip Girl

Sju år har passerat sedan vi fick reda på vem Gossip Girl var. Nu avslöjar seriens exekutiva producent och tidigare manusförfattare att han egentligen inte alls tänkt att serien skulle sluta som den gjorde. Faktum är att han inte tänkt sig Dan som Gossip Girl alls.

Hela grejen med tv-serien Gossip Girl är att man – under alla sex säsonger – försöker lista ut vem det är som ligger bakom epitetet Gossip Girl. Och som i alla bra serier känns det som att man som tittare ofta är något på spåren. Det var dock många som blev förvånade när det till slut framkom att det var bokmalen Dan Humphrey som var Gossip Girl.

Och trots att det nu passerat nästan exakt sju år sedan det stora avslöjandet så är det inte alla som gått vidare. Under årets Vulture-festival fick Joshua Safran, exekutiv producent och en av manusskribenterna för Gossip Girl, svara på frågan om varför Dan var Gossip Girl.

– Jag brukar skämta om att Dan var Gossip Girl eftersom att jag lämnat serien vid den tiden. Dan var inte personen jag tänkt mig som Gossip Girl, så helt ärligt måste du fråga någon annan, sa han, enligt Buzzfeed.

Enligt Popsugar hade Safran siktet inställt på Nate.


Dan skickade aldrig in tips till Gossip Girl

Safran uppmärksammade också den detalj i handlingen som tidigare varit omdiskuterad och innebär att Nate, rent tekniskt, skulle kunnat vara Gossip Girl.

– En av manusförfattarna insåg att Nate aldrig skickat in ett tips till Gossip Girl, vilket stämde, i alla fall tills slutet av säsong fem. Nate skickade aldrig in ett tips under alla de avsnitten. Då insåg vi liksom att ”Okej, då måste han vara Gossip Girl”.

Så blev det dock inte. Däremot erkände Safron också att han övervägt att göra Serenas bror, Eric, till Gossip Girl. Men till sist blev det alltså Dan.


Gossip Girl får en fortsättning

Vad som kommer att avslöjas i den kommande nya versionen av Gossip Girl får vi dock se. WarnerMedias kommande streamingtjänst HBO Max har beställt tio nya avsnitt av serien, men det lär dröja innan dessa har premiär.

Avsnitten kommer att utspela sig åtta år efter originalseriens händelser och precis som tidigare kommer vi få följa ett gäng ungdomar i en privilegierad skola på Manhattan.

LÄS MER:

Bekräftat: Kristen Bell kommer tillbaka i nya Gossip girl

Nya säsongen av Gossip girl – här är allt vi vet

Gossip girl kommer tillbaka – med 10 nya avsnitt