Detaljerna du antagligen missade under Met-galan 2021

Detaljerna du antagligen missade under Met-galan 2021

Får ni inte nog av årets Met-gala? Inte vi heller! Så, låt oss grotta oss ner i alla detaljer som vi antagligen missat under årets stora modefest!
10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattan
1:39

Efter reklamen: 10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattan

(1:39)

Slå på ljud

Har ni också svårt att sluta titta på bilder från årets Met-gala? Ja, vi slutar inte riktigt än va? Som vi saknat att se kändiseliten skrida fram längst röda mattan i sina otroliga kreationer. Under söndagen var det äntligen dags igen, och som vanligt finns det mycket att prata om när det kommer till gästernas olika klädval utifrån temat In America: A Lexicon of Fashion.

Och det finns mer att uppmärksamma, utöver att vi inte fick se Kim Kardashians ansikte och att Timothée Chalamet bar Converse. Att gästerna tänkt till innan de begav sig till årets stora modefest visste vi – men hade ni koll på det här?

Billie Eilish krav på modehuset

Billie Eilish

Billie Eilish i sin rosa tylldröm från Oscar de la Renta.

Stephen Lovekin/Shutterstock

Trots att Billie Eilish såg magisk ut i den rosa tylldrömmen från Oscar de la Renta så var det inte självklart för henne att bära den under galan. Hon hade nämligen ett krav för att ha på sig klänningen, att Oscar de la Renta slutar använda sig av päls.

– Jag tycker att det är chockerande att päls inte är olagligt 2021, sa Billie, som är både vegan och djurrättsaktivist, till Vogue.

– Jag är så glad att ha påverkat en förändring som inte bara gör det bättre för djuren, utan också påverkar vår planet och miljön.

Elliot Page homage till Oscar Wilde

Elliot Page

Elliot Page.

CALLA KESSLER

Galans starkaste budskap stod Elliot Page för. Det var Elliots första röda matta sedan han kom ut som trans, och han kom iklädd en kostym från Balenciaga, med en grön ros på ena bröstet. Det må ha känts som en enklare outfit jämfört med många andra på galan, men tanken bakom är väl genomtänkt – det var en homage till Oscar Wilde.

Oscar Wilde var en homosexuell författare och dramatiker, som blev dömd till grov oanständighet på grund av sin relation med en annan man. Och på den kändaste bilden av Oscar Wilde bär han en svart kostym med en grön blomma på bröstet.

Amanda Gorman representerade en modern Frihetsgudinna

amanda gorman

Amanda Gorman.

NALG, ROAD

Poeten Amanda Gorman ville representera en modern Frihetsgudinna i sin blåa dröm från Vera Wang. Och hennes clutch var formad som en bok med orden: ”Give Me Your Tired”, en referens till den dikt som står inskriven längst ner på statyn.

Amanda Gorman med sin clutch föreställande en bok.

NINA WESTERVELT

Megan Rapinoes statement

megan rapinoe

Megan Rapinoe.

ANGELA WEISS

Och Amanda Gorman var inte den enda som bar budskap på sin clutch. På fotbollsspelaren Megan Rapinoes väska stod det ”In gay we trust”.

Ciaras passning till maken

ciara

Ciara.

Evan Agostini

När vi ändå är inne på väsk-temat – noterade du att Ciaras väska var formad som en amerikansk fotboll? Och numret hon bär på klänningen är det nummer som hennes make, Russell Wilson, bär på sin matchtröja.

Ciaras clutch föreställde en amerikansk fotboll.

John Angelillo/UPI/Shutterstock

Hårfärg matchas med baby-robot

frank ocean

Frank Ocean.

NINA WESTERVELT

Någon som skippade väska helt och körde på en grön robot-bebis istället var Frank Ocean. Kanske har ni redan noterat det här – men om inte, nej, det var inte en riktig bebis. Däremot matchar han den färgmässigt, precis som vi gärna gör med våra väskor!

Lånade Addison Rae en klänning av Kourtney Kardashian?

addison rae

Addison Rae.

JUSTIN LANE

Addison Rae var klädd i en vintage klänning av Tom Ford för Gucci, och det tog inte lång tid innan fansen misstänkte att hon lånat klänningen av Kourtney Kardashian. Under julfirandet 2019 bar Kourtney nämligen en nästan identisk klänning. Men, klänningarna är inte identiska. Däremot är de från samma kollektion 2003.

Saweeties klänning pryds av miljoner kristaller

saweetie

Saweetie.

Evan Agostini

Saweeties klänning pryds av 10 miljoner (!) kristaller. Och inte bara det – släpet är en homage till sitt egna ursprung och föreställer den afroamerikanska flaggan och den filippinska flaggan.

Klänningen tog över 100 timmar att tillverka

barbie ferreira

Barbie Ferreira.

Matt Baron/Shutterstock

Någon annan som bar en hel del bling var Euphoria-stjärnan Barbie Ferreira. Hennes klänning pryddes av flera tusentals Swarovski kristaller och pärlor, och den tog över 100 timmar att göra – för hand.

Galans tyngsta klänning

simone biles

Simone Biles.

Stephen Lovekin/Shutterstock

Den som stod för tyngst klänning kan ha varit Simone Biles. Den vägde cirka 40 kilo, och krävde sex man för att ta sig framåt. Vill man vara fin, så får man lida pin – det är sedan gammalt!

Blommor från de 50 staterna

lili reinhart

Lili Reinhart.

Evan Agostini

Lili Reinhart skred fram i en otrolig, blommig, kreation. Och, nog hade hon en tydlig koppling till galans tema – klänningen innehåller blommor från alla de 50 staterna.

Bär mask från originalfilmen

grimes

Grimes under Met-galan.

ANGELA WEISS

Grimes look är inspirerad av filmen Dune, och masken hon bär kommer faktiskt från originalfilmen.

Hedrade de som förlorade sina liv under 9/11

pete davidson

Pete Davidson.

JUSTIN LANE

Pete Davidson bar granater från Fred Leighton, för att hedra sin pappa och alla andra som förlorade sitt liv i 11 september-attackerna

Foto: TT

Relaterade artiklar
Här intar kändisarna röda mattan under Met-galan 2021
MET-galan genom tiderna: här är sminkningarna och frisyrerna aldrig (!) glömmer
Folkets bästa reaktioner på Met-galan 2021