Dilan Gwyn om att bli mamma och oron över hur det påverkar karriären

Dilan Gwyn om att bli mamma och oron över hur det påverkar karriären

Två systrar-aktuella Dilan Gwyn har inte bara en raketkarriär som skådis i pipen – hon väntar även sitt första barn! Nu berättar hon om tankarna och känslorna inför att bli mamma, och om oron över hur det kan påverka hennes karriär.
TV: Se Dilan Gwyn berätta om tankarna kring att bli mamma
2:04

Efter reklamen: TV: Se Dilan Gwyn berätta om tankarna kring att bli mamma

(2:04)

Slå på ljud

Dilan Gwyn är ett ansikte vi sett i flertalet produktioner de senaste åren, och nu är hon aktuell som Alicia i den kommande tv-serien Två systrar på Viaplay. I Två systrar följer vi Alicia och hennes syster Vanessa, som spelas av Julia Ragnarsson, och serien är baserad på Hannah Widell och Amanda Schulmans boktriologi i samma namn.

Men det är inte bara en raketkarriär som skådis som är på Dilans agenda. Hon väntar just nu sitt första barn, och för oss berättar hon om känslorna över att bli mamma.

– Det är jättekul, spännande, lite galet, också väldigt naturligt. Det är tusen känslor samtidigt. Det är kul för det känns som att man är med i nån klubb som man inte riktigt visste fanns innan, säger Dilan och förklarar att hon pratar med kvinnor om sådant som hon inte tidigare pratat om, som hur det var när de själva var gravida till exempel. Hon tillägger:

– Men det är kul för det känns ju som att vi kvinnor alltid kan bounda genom det här.

Amanda Schulman, Julia Ragnarsson, Dilan Gwyn och Hannah Widell under pressträffen för Två systrar.

Amanda Schulman, Julia Ragnarsson, Dilan Gwyn och Hannah Widell under pressträffen för Två systrar.

Karin Törnblom/TT

Att vara gravid under inspelningarna av Göta kanal 4

Inspelningarna av Två systrar är inte den enda produktionen som hon ägnat sig åt på sistone. Nu senast gick inspelningarna av Göta kanal 4 av stapeln, och Dilan berättar att hon är glad över att teamet ville ha med henne i filmen trots att hon var gravid.

– Jag har ju haft tur att producenterna och regissören trodde på mig, och ville ha med mig i projektet. För det är inte alltid lätt, det är svårt att vara kvinnlig skådespelare för om du vill ha barn så är det i alla fall ett år som du behöver pausa i karriären. Så jag skulle inte säga att det är någon dans på rosor, säger hon och fortsätter:

– Det är ju viktigt att alltid rulla på i en skådiskarriär. Men vad ska man göra liksom, det är ju som det är. Om man vill ha barn så... jag tänkte bara att nu får det bli så, helt enkelt.

Dilan Gwyn tillsammans med maken Emil under Kristallengalan.

Dilan Gwyn tillsammans med maken Emil under Kristallengalan.

Karin Törnblom/TT

Oron över hur graviditeten påverkar skådiskarriären

Och det är klart att hon känt en oro över hur graviditeten kommer att påverka hennes karriär, men försöker släppa den oron så gott det går för att fokusera på det som är viktigast – barnet i magen.

– Ja, men jag känner att jag måste släppa den tanken, annars blir jag väl koko. Det är klart att jag är, men vissa saker är viktigare. Och jag känner väl att det här är viktigare just nu, jag får ta det som det kommer.

Två systrar har premiär den 5 september på Viaplay.

Foto: TT

TV: Dilan Gwyn - om rollen och systerskap
2:07

Efter reklamen: TV: Dilan Gwyn - om rollen och systerskap

(2:07)

Slå på ljud
Dilan Gwyn om att bli mamma
2:04

Efter reklamen: Dilan Gwyn om att bli mamma

(2:04)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Hannah och Amanda om nya serien Två systrar och likheterna med deras eget liv
John-John och Elisabeth är tillbaka! Kolla in trailern för nya Vinterviken
11 svenska tv-serier att se fram emot i höst