Disney gör en serie om Gaston från Skönheten och odjuret

Disney gör en serie om Gaston från Skönheten och odjuret

Nä, ingen är faktiskt som Gaston. Nu får den malliga Disney-karaktären en helt egen tv-serie!

Hur blev Gaston i Skönheten och odjuret en sån skitstövel? Och äter han verkligen fem dussin ägg till frukost? Snart får vi svar! Filmjätten Disney ska nämligen producera en sprillans ny serie om den bullriga jägaren och hans bästis LeFou.

2017 släpptes en nyinspelning av klassikern med Emma Watson i huvudrollen, och enligt uppgifter är det samma skådisar som nu återvänder i serien. Men förutom Luke Evans (Gaston) och Josh Gad (LeFou) är det oklart om Watson eller någon annan gör comeback, för det här är en prequel som utspelas innan händelserna i filmen.

En bild från Disney-filmen Skönheten och odjuret med Emma Watson och Luke Evans.

Ingen slåss som Gaston, släcker bloss som Gaston, han är alltid på bettet förstås vår Gaston!

”LeFou är en kille som både vill vara Gaston, och kyssa honom”

Produktionen beskrivs som en förlängning av Skönheten och odjuret, med fokus på den färgstarka duons vänskap och äventyr. Totalt rör det sig om sex musikalavsnitt där vi lär känna karaktärerna på djupet, förhoppningsvis med någon slags förklaring till Gastons orimliga ego.

Såklart hoppas vi också få veta mer om vapendragaren LeFou, som blev Disneys första öppet homosexuella karaktär i nyinspelningen:

– LeFou är en kille som både vill vara Gaston, och kyssa honom. Han har precis börjat inse att han har de här känslorna, och Josh gör något väldigt nyanserat och fint av det, har regissören Bill Condon tidigare sagt om karaktären, enligt The Telegraph.

En bild på Luke Evans och Josh Gad som spelar karaktärerna Gaston och LeFou i Skönheten och odjuret.

Luke Evans och Josh Gad spelar karaktärerna Gaston och LeFou i Skönheten och odjuret.

Den nya miniserien kommer att släppas på Disney Plus, men exakt när den har premiär (och vad den heter) finns det ännu ingen information om – håll utkik!

Låten vi aldrig glömmer – Gaston:

Foto: TT//Disney

LÄS MER: 

Specter i Framåt blir Disneys första HBTQI-karaktär

Då kommer streamingtjänsten Disney Plus till Sverige

Här är den första bilden på Emma Stone som Cruella de Vil