Kommer vi att få se Ariana Grande Megara?

TT

Disneys Herkules får otecknad remake – här är allt vi vet

Disney har bekräftat att det kommer en otecknad version av klassiskern Herkules.
Även om mycket fortfarande är oklart så finns det också en hel del detaljer om filmen.
Här är allt vi vet!
Nytt på Disney+ i april
1:01

Efter reklamen: Nytt på Disney+ i april

(1:01)

Slå på ljud

De senaste åren har Disney satsat hårt på att göra nya versioner av sina gamla klassiker. 2016 släpptes Djungelboken, 2019 Lejonkungen och förra året kom Mulan. Och snart är det dags för Herkules!

I den animerade version från 1997 förkastas Herkules som spädbarn från gudarnas boning Olympen till människorna av sin farbror Hades. Där får han leva bland de dödliga som en halvgud innan han accepterar sin roll som en hjälte.

Rösten till Herkules gjordes på svenska av Niclas Wahlgren (på engelska av Tate Donovan), Hades spelades av Dan Ekborg (James Woods), Peter Harrysson gjorde Philoctetes (Danny Devito), Myrra Malmberg gav röst åt Megara (Susan Egan) och Max von Sydow spelade Zeus (Rip Torn).

Skådespelarna det snackas om

Inför den kommande otecknade versionen har fans på sociala medier nu krävt att Danny DeVito ska få reprisera sin rolltolkning av Philoctetes. Efter att Ariana Grande sjöng Megaras signaturlåt I wont't say I'm in love har många också tyckt att det är en självklarhet att hon ska axla rollen som Herkules tjej. I huvudrollen tycker många att Chris Pratt skulle passa utmärkt.

Men än så länge finns inga skådespelare kopplade till filmen, så vem som spelar vem återstår att se.

Vad som dock är klart är att bröderna Anthony och Joe Russo kommer att producera den. De har tidigare bland annat regisserat ett gäng Marvel-filmer, till exempel de två sista delarna av Avengers-serien.

– Det är en film som är väldigt viktig för mig och mina barn, någonting som de tittade på när de var unga, så vi har en väldigt stark känslomässig koppling till den, säger Joe Russo i podcasten Lights, camera, barstool.

Frågorna som kvarstår

Manusförfattare till den nya Herkules-filmen är Dave Callaham som senast gjort Wonderwoman 1984, som precis haft premiär på HBO nordic.

I övrigt finns inte så mycket mer information. Det finns till exempel inget preliminärt premiärdatum. Dessutom framgår det inte hur nära originalet den nya versionen kommer att vara vad gäller handling, och inte heller om nytappningen kommer att ha kvar de musikaliska elementet från den animerade filmen.

Det här är dock inte första gången som Herkules porträtteras i otecknad form. Han har spelats av bland andra Arnold Schwarzenegger, Lou Ferrigno och Dwayne ”The rock” Johnson.

Vi får se om Chris Pratt eller någon helt annan iklär sig rollen den här gången.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Disney+ släpper biofilmer för streaming – här är listan
Nya filmer och serier på Disney plus i mars 2021
Se Emma Stone som Cruella de Vil i Disneys nya storfilm