Ebba Hultkvist då och nu.

TT

Ebba Hultkvist från Skärgårdsdoktorn bytte bransch – det gör hon i dag

Som 14-åring slog Ebba Hulkvist Stragne igenom som Wilma i kultklassikern Skärgårdsdoktorn.
Sedan dess har hon bytt bana. Delvis, i alla fall.
Det här gör hon i dag!
Så blir kärleksåret 2021 – enligt ditt stjärntecken
2:50

Efter reklamen: Så blir kärleksåret 2021 – enligt ditt stjärntecken

(2:50)

Slå på ljud

Ebba Hultkvist Stragne var i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet Wilma Steen med hela svenska folket. 1997 började nämligen Skärgårdsdoktorn att sändas på SVT och det blev en stor hit på kanalen.

Skådespelaren var 12 år när inspelningarna började (14 vid premiären) och spelade mot Samuel Fröler, Sten Ljunggren och Marie Richardson bland andra.

Ebba Hultkvist och Samuel Fröler i Skärgårdsdoktorn.

Ebba Hultkvist och Samuel Fröler i Skärgårdsdoktorn.

TT

Det gjorde Ebba efter Skärgårdsdoktorn

När tv-serien tog slut 2000 försatte Ebba Hultkvist skådespela och syntes i filmer som Festival, En förälskelse och Detaljer. Därefter tog hon i mångt och mycket en paus från skådespeleriet i närmare 16 år. Hon gjorde lite familjeteater och spex, och var 2007 med i Let's dance andra säsong. Då dansade hon med Jonathan Näslund. Men annars var tyst från henne.

Anledningen till att hon tog ett kliv tillbaka från rampljuset är att hon valde att fokusera på utbildningen istället. Ebba Hultkvist Stragne började nämligen studera vid Handelshögskolan och därefter jobba inom kommunikation och rekrytering.

Ebba Hultkvist Stragne om att lämna rampljuset

I en intervju med Expressen berättar hon om valet att mer eller mindre lämna offentligheten.

– Jag har alltid haft två sidor, en kreativ och konstnärlig, och en helt annan sida som handlar om att koncentrerat lära mig nya saker och utvecklas på ett annat sätt. När man har ett ben i varje värld kan man kanske säga att man inte passar in någonstans. Eller också trivs man med att just befinna sig i många olika sammanhang, säger hon till tidningen.

2018 kom Ebba Hultkvist Stragne tillbaka till rutan när hon var med i På spåret tillsammans med gamla tv-pappan Samuel Fröler. Den säsongen vann de en match mot finallaget Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen, vilket dock inte räckte för att gå vidare från gruppen.

Året därpå var de med igen, men förlorade båda matcherna.

Ebba Hulkvist Stragne och Samuel Fröler i På spåret.

Ebba Hulkvist Stragne och Samuel Fröler i På spåret.

TT

Det gör Ebba Hultkvist Stragne i dag

Därefter gjorde Ebba Hultkvist Stragne skådespelarcomeback på tv. Hon spelade då reporten Josephine Sparre i den svenska politiska thrillern Den inre cirkeln. Dessutom har hon varit med i ett par avsnitt avsnitt av SVT:s ungdomsserie Eagles.

På det privata planet är hon gift sedan 2012. Maken heter Philip Stragne och de träffades redan på gymnasiet. De har två barn tillsammans, födda 2013 och 2016. De heter Greta och Hedda.

– Det jag tycker är viktigast är att ge massa kärlek, trygghet och pepp och visa att barnen är grymma som de är. Att de får göra vad de vill och inte ska behöva sträva efter att vara perfekta eller på ett visst sätt, säger hon i en intervju med Mama om sin roll som mamma.

Juristen Philip Stragne och Ebba Hultkvist Stragne.

Juristen Philip Stragne och Ebba Hultkvist Stragne.

TT

Ebba Hultkvist Stragne jobbar alltså med PR, skådespelar en del och är mamma till två döttrar.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Jessica Alba lämnade Hollywood – nu berättar hon varför
Cameron Diaz väljer bort Hollywood för tio månader gamla dottern Reddix
Så lever Tomten är far till alla barnen-skådisarna idag