Efter 20 år – nu går Spice Girls-filmen upp på bio igen

Efter 20 år – nu går Spice Girls-filmen upp på bio igen

Vi var många som på knackig engelska mimade oss igenom Spice Girls-låtar och köade i dagar för att få konsertbiljetter. Grattis oss! För nu intar Spice Girls-filmen bioduken igen.

Var du Posh, Scary, Baby, Sporty eller Ginger Spice? Alla som var någorlunda medvetna under 1990-talet har ett svar på den frågan. Hur många var vi inte som mimade på låtsasengelska, koreograferade danser inför roliga timmen och nästan svimmade när en ny låt dök upp på Voxpop? Spice Girls var, oavsett vem som gjorde låten, larger than life och stod ohotade på poptronen.

Läs också: Tio år sedan The O.C. – det gör skådisarna (och så ser de ut) i dag


Men att 1990-talet är tillbaka med besked kan ingen ha missat och 20 år efter debutsingeln släpptes meddelar nu bandets officiella Facebooksida att Spice Girls-filmen kommer tillbaka till bioduken.

Du kan väl inte ha glömt ”Spice World The Movie”? Musikalkomedin där alla tjejerna spelar sig själva och som inleds med att en elak tidiningsägare försöker smutsa ned bandets rykte samtidigt som bandet förbereder sig för en stor konsert i Royal Albert Hall. Mest minnesvärt är kanske bihistorien om deras supergravide bäste vän som nästan föder barn på en klubb och ingen mindre än Meat Loaf som turnébussens chaufför. Kanske inget Oscarsmaterial men för Spice Girls-fans var det den helige graal.

Missa inte! Innan de var kända – 17 skådisar du glömt var med i din favoritserie


Den 29 september är det så dags att åter slå sig ned i biostolen och njuta av den färgstarka dramatiken. Tyvärr kan vi i Sverige behöva vänta på det kära återseendet. Bandet skriver nämligen på sin sida att det än så länge bara gäller i Storbritannien.

– Inför vårt 20-årsjubileum har vi organiserat visningar av ”Spice World The Movie”. I dagsläget gäller det bara för biografer i Storbritannien men vi hoppas kunna göra något för fans världen över inom kort.

Än finns alltså hopp! Och tills dess kan man alltid se filmen hemma – eller passa på att ta en tripp till London. Eller boka biljetter till deras stora turné som ska ske senare i år. 1990-talet 4-ever.

Foto: Virgin