Adrenaline tillsammans med Asterix och Obelix

Efter 60 år – Asterix har äntligen fått sin första hjältinna

Trots att Asterix har funnit i 60 år har serien aldrig presenterat någon hjältinna. Förrän nu. I det 38:e seriealbumet får vi äntligen möta Adrenaline.

1959 gjorde den tecknade serien om de två gallerna Asterix och Obelix entré i folkhemmen. Berättelsen utspelar sig i romarriket och handlar om en nordgallisk by i det galliska kriget. Med hjälp av en magisk dryck förses byns invånare med övernaturlig styrka, som gör att de kan stå emot den romerska övermakten.

Detta gör att romarnas försök att besätta byn ständigt slås ned – och praktiskt taget alla äventyr slutar därför med att invånarna i den nordgallisk byn håller en stor, nattlig fest för att fira det senaste äventyrets lyckliga slut.

Asterix är en av världens mest populära tecknade serier, och de tappra gallernas äventyr har roat miljontals läsare i över 60 år. Men det finns ett dilemma – berättelsen har endast porträtterat hjältar, och aldrig hjältinnor. Fram till nu.

Adrenaline – ny karaktär i Asterix

När det 38:e albumet om Asterix släpps spelar karaktären Adrenaline en av huvudrollerna. Hon är dotter till den galliske kungen Vercingetorix, som tidigare dykt upp i serien, och syns i svarta kläder och långt rött hår.

Adrenaline beskrivs som en äventyrlig tjej som på egen hand ger sig iväg för att bekämpa romarna vilket gör att Asterix och hans vapendragare Obelix får fullt upp med att hålla jämna steg med den lite mer ungdomliga hjältinnan.

– Vi ville inte skapa ännu en figur som skulle baseras på hennes förföriska sida, som vi brukar göra med kvinnliga karaktärer i Asterix. För det mesta har det varit unga attraktiva kvinnor som försöker förföra Obelix och där har deras karaktärer stannat, säger Didier Conrad, som ritat det nya albumet.

Det nya seriealbumet heter La fille de Vercingétorix, och är alltså seriens 38:e. Om det kommer att släppas på svenska finns det än så länge inga uppgifter om.

Foto: Didier Conrad

Läs mer:

Zara Larsson är aktuell i julfilmen Klaus på Netflix

Den här skräckfilmen på Netflix får folk att sova med lampan tänd

Grease blir tv-serie på HBO – här är allt vi vet