Efter Pokémon Go-succén – nu släpps Harry Potter som mobilspel

Efter Pokémon Go-succén – nu släpps Harry Potter som mobilspel

Tre år efter braksuccén är speljätten Niantic tillbaka med ett nytt Pokémon Go-spel – nämligen Harry Potter: Wizards Unite. Bäst av allt? Det släpps väldigt snart!

Sommaren 2016 fanns Pokémon Go mer eller mindre i varenda mobiltelefon runt om i världen. På stan syntes plötsligt mängder av folk stå och fånga pokémons och när ovanliga pokémons dök upp blev det rusning till platsen.

Det var Niantic som låg bakom succéspelet, och till mångas glädje är de nu tillbaka med en nyhet – nämligen Harry Potter: Wizards Unite. Ett interaktivt mobilspel som ger användarna möjligheten att upptäcka J.K. Rowlings värld på nära håll.

”Med Harry Potter: Wizards Unite kommer spelare som har drömt om att bli riktiga trollkarlar äntligen få chansen att uppleva J.K. Rowlings magiska värld. Spelarna kommer att lära sig trollformler, utforska sina verkliga områden och städer för att upptäcka och besegra legendariska vidunder och samarbeta med andra för att övervinna mäktiga fiender”, skrev Niantic på sin utvecklingsblogg i samband med att nyheten bekräftades.


Så spelar du Harry Potter: Wizards Unite

Redan i november 2017 bekräftade speljätten att Harry Potter: Wizards Unite skulle bli av – och nu 1,5 år senare är det alltså dags för spelet att gå live.

Harry Potter: Wizards Unite utspelar sig efter att den elaka karaktären Voldemort har besegrats och som spelare har man i huvuduppgift att säkerhetsställa att mugglarsamhället förblir ovetande om att den magiska världen existerar. Precis som i Pokémon Go ger man sig ut i det verkliga livet för att upptäcka allt från föremål och magiska väsen till karaktärer ur Harry Potter-universumet. De som redan har fått testa spelet vittnar dock om att det här är lite mer avancerat än föregångaren.

För de som bor i Storbritannien eller USA finns spelet tillgängligt från och med midsommarafton, men exakt när det kommer till Sverige är ännu inte sagt. På spelets officiella Twitter-konto skriver man: ”Håll ögonen öppna och ha din trollstav redo. Spelet kommer till din region snart”.

Trailer till spelet:

Foto: Warner Bros

Läs mer:

Grattis alla mugglare! Nu har det öppnat ett Harry Potter-café

Så tränar du med Pokémon Go – effektivt och roligt!

14 saker du kan fråga Siri – och få oväntade svar