Serial blir en dokumentär på HBO ”The Case Against Adnan Syed”

Efter succépodden – nu blir Serial en HBO-dokumentär

Var du också besatt av dokumentärpodden Serial? Då har vi goda nyheter till dig.

Under 2014 släpptes Sarah Koenigs podd ”Serial” – och det förändrade hela poddvärlden. Genom att metodiskt och tydligt låta lyssnarna få följa med i utredningen av ett gammalt mordfall förändrade hon hur vi ser på poddar – och fick fler än ett lunchrum att i veckor diskutera teorier.

Sedan dess har Serial fortsatt med andra historier, men ingen levde riktigt upp till den första säsongen. Därför blev vi väldigt uppspelta när vi nu fick höra att vi än en gång kan få uppleva fallet.


HBO släppte nämligen precis en trailer för deras nya dokumentärserie ”The Case Against Adnan Syed” och i den kommer vi att få följa samma fall – men med nya ledtrådar. Under fyra avsnitt ska vi än en gång få tas igenom bevisningen och se om Adnan en gång för alla kanske var oskyldig.

I fall du behöver lite uppfräsching för minnet berättade ”Serial” historien om mordet på 18-åriga Hae Min Lee. Direkt misstänktes hennes ex Adnan Syed för mordet och kom även att dömas för det och har sedan år 2000 suttit inspärrad. Men genom podden kom en hel rad bevis fram som tyder på att han kanske inte varit inblandad alls. Nu kanske vi äntligen får svaret.

Se trailern här:

Foto: HBO